Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πύρινη κόλαση στο Ισραήλ – Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κοντά στη Χάιφα

Το μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τους άτυχους κρατούμενους και βρέθηκε στην καρδιά της πύρινης λαίλαπας - ΦΩΤΟ REUTERS
Το μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τους άτυχους κρατούμενους και βρέθηκε στην καρδιά της πύρινης λαίλαπας - ΦΩΤΟ REUTERS
Zητήθηκε η συνδρομή της Ελλάδας και η χώρα μας απέστειλε 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεκάδες άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος σήμερα το μεσημέρι και συνεχίζει να μαίνεται στο λιμάνι της Χάιφας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
Κόλαση φωτιάς στη Χάιφα - ΦΩΤΟ REUTERS
“Λυπάμαι γι αυτό που θα ανακοινώσω αλλά υπάρχουν πολλοί νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά. Ένας μεγάλος αριθμός διασωστών προσπαθεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε σοβαρά τραυματίες που βρίσκονται διασκορπισμένοι στο δάσος”, ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο και με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί επισήμως ένα λεωφορείο που μετέφερε 50 κρατούμενους φαίνεται ότι τυλίχτηκε στις φλόγες και ότι οι επιβαίνοντες δεν κατάφεραν να βγουν από το όχημα εγκαίρως.
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη Χάιφα - ΦΩΤΟ REUTERS
Το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η πυρκαγιά έχει καταστρέψει πολλά εκτάρια δάσους ενώ ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου της Χάιφας εκκενώθηκαν επειγόντως, όπως και ένα κιμπούτς, ένα ξενοδοχείο και ένα οίκημα κράτησης όπου συνήθως κρατούνται Παλαιστίνιοι πολίτες για λόγους ασφαλείας ή γιατί εισήλθαν στο Ισραήλ χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Η σημερινή φωτιά είναι η μεγαλύτερη που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα από πολλές χώρες να προσφέρουν αεροπορική βοήθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται από νωρίς σήμερα στο δάσος Καρμέλ κοντά στο λιμάνι της Χάιφας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ. 

“Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να μιλήσει με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας ζητώντας την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών η πλειοψηφία των νεκρών που επέβαιναν σε λεωφορείο που βρέθηκε μέσα στο φλεγόμενο δάσος, είναι φρουροί της φυλακής που βρίσκεται στην περιοχή και όπου κρατούνται Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε