Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πύρινος εφιάλτης τέλος για Ισπανία και Πορτογαλία

ΦΩΤΟ REUTERS

Έσβησαν ή τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που κατέκαψαν 7.500 στρέμματα δασικής έκτασης στη Γαλικία της Ισπανίας και κόστισαν τη ζωή σε δυο πυροσβέστες.

Η τελευταία πυρκαγιά που ήταν ενεργή στο Μπόιρο (βορειοδυτικά) και η οποία έχει κάψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 4.500 στρέμματα από το Σάββατο, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας).

Επιπλέον, οι πυρκαγιές στις περιοχές Μπριόν, Τέο, Μουξια και Βιμιάνζο που έκαιγαν από την Κυριακή το βράδυ σβήστηκαν, αφού συνολικά έκαψαν 1.500 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών.

Στην Πορτογαλία τώρα, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και μία εβδομάδα στο φυσικό πάρκο Πενέντα-Ζερές, τέθηκε σήμερα το απόγευμα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα οι πυροσβέστες περίπου 60.000 στρέμματα δασικών και θαμνωδών εκτάσεων καήκαν.

Από τις 23 Ιουλίου σημειώθηκε σημαντική αύξηση πυρκαγιών στην Πορτογαλία, η οποία καταγράφει κατά μέσο όρο περισσότερες από 300 εστίες την ημέρα, που οφείλονται κυρίως στις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Εθνικής Αρχής Δασών της χώρας περισσότερα από 710.000 στρέμματα έχουν καεί από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε