Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πυροβόλησαν “νονό” της Βουλγαρίας

Πυροβόλησαν “νονό” της Βουλγαρίας

Δύο σφαίρες στα πόδια, μία στο χέρι και μία στο στομάχι δέχθηκε ένας από τους φερόμενους ως βασικούς παράγοντες του υποκόσμου στη Βουλγαρία, ο 44χρονος Ζλατομίρ Ιβανόφ.

Ο Ιβανόφ δέχθηκε την επίθεση, μέρα μεσημέρι, στο πολυσύχναστο κέντρο της Σόφιας, ενώ πήγαινε να παραστεί σε δικαστική συνεδρίαση. Δέχθηκε τους πυροβολισμούς από το απέναντι κτίριο, ενώ ανέβαινε τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου, κατά πάσα πιθανότητα από επαγγελματία εκτελεστή.

Ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο “Ζλάτκο Μπαρέτατα”, ο Ιβανόφ είχε υπηρεστήσει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βουλγαρικής αστυνομίας την περίοδο 1991-1993, προτού επιλέξει να πορευτεί σε πιο ….κερδοφόρα μονοπάτια.

Με μία σφαίρα στο πόδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πριογκόφ της Σόφιας και ένας από τους σωματοφύλακές του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αρμόδιου παράγοντα της αστυνομικής διεύθυνσης της Σόφιας στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και άλλα μέσα, το θύμα πυροβολήθηκε από κτίριο στην απέναντι μεριά της λεωφόρου Βίτοσα (σ.σ. πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική οδό στο κέντρο της Σόφιας).

Κατά τη συνήθη τακτική των επαγγελματιών εκτελεστών, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο άγνωστος δράστης (ή δράστες) έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα, όπου είχαν στήσει την ενέδρα, ώστε να δυσχεραίνουν τη συλλογή γενετικού υλικού, αποτυπωμάτων και άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

“Το όνομα του Ζλατομίρ Ιβανόφ εμπλέκεται σε δεκάδες δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών και διακίνησης ναρκωτικών. Ο ίδιος έχει συλληφθεί πολλές φορές για διάφορες παράνομες δραστηριότητες αλλά πάντα ‘έβγαινε λάδι’ από τις κατηγορίες”.

Με τον παραπάνω χαρακτηριστικό τρόπο αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «24 Ώρες» στον βαριά τραυματισμένο Ιβανόφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε οχτώ χρόνια φυλάκισης πέρσι από το Αστικό Δικαστήριο της Σόφιας για ίδρυση και διαχείριση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μαζί με τον Ιβανόφ καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές περίπου τα μισά στελέχη της σπείρας που φέρεται να έχει συστήσει και που είναι γνωστή στον υπόκοσμο ως “η φίρμα”.

Οι “συνεργάτες” του Ιβανόφ είχαν αποκτήσει μακάβρια φήμη- ακόμη και για τα σκληρά δεδομένα του βουλγαρικού υποκόσμου εξαιτίας του αδίστακτου τρόπου, διά του οποίου “ξεκαθάριζαν τους λογαριασμούς τους” με τους “ανταγωνιστές”.

Επίσημα, ο Ιβανόφ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα παροχής υπηρεσιών σεκιούριτι και ασφάλειας διά των εταιρειών “Arkous” και “Apolo & Balkan”, την οποία και φέρεται να πούλησε πρόσφατα. Δραστηριοποιείται επίσης στο εμπόριο πετρελαιοειδών, χημικών και φαρμακευτικών ουσιών ενώ είναι κάτοχος διάφορων καζίνο και αιθουσών “bingo”.

Ιατρικές πηγές αρνήθηκαν να προβούν σε προβλέψεις εάν ο Ιβανόφ θα καταφέρει και αυτή τη φορά- όπως αρκετές στο παρελθόν- να γλιτώσει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε