Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Το περιστατικό συνέβη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στις βάσεις Τουλούζης – Μοντομπάν.

Οι ένστολοι αλεξιπτωτιοστές πυροβολήθηκαν όλοι στο κεφάλι και οι τρεις σκοτώθηκαν ενώ ο τέταρτος, βαριά τραυματισμένος, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε ένα νοσοκομείο της Τουλούζης.

Ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα και έφερε κάσκα. Την ταυτότητα του δράστη, το κίνητρό του, δεν μπορεί μέχρι τώρα να αποκαλύψει κάποιο νεότερο σημαντικό στοιχείο, που συγχρόνως θα βοηθούσε πολύ ώστε να μην υπάρξει συνέχεια της δράσης του, δήλωσε ανωνύμως μια πηγή της αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι “τεράστιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να σημειωθεί πρόοδος των ερευνών με στόχο τον εντοπισμό του δράστη”, που διέφυγε χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

“Ο δολοφόνος γνωρίζει πού να πυροβολήσει, για να προκαλέσει θάνατο, γνωρίζει τα όπλα, έχει αυτοπεποίθηση”, πρόσθεσε άλλη αστυνομική πηγή. Εχει βρεθεί χωρίς να φέρει κανένα δακτυλικό αποτύπωμα το πυροβόλο όπλο, με το οποίο έγιναν και οι 3 δολοφονίες των ενστόλων.

Η γαλλική αστυνομία συνεχίζει, σήμερα, με εντατικό ρυθμό τις έρευνές της για να εντοπιστεί ο δράστης τριών “εν ψυχρώ” δολοφονιών ένστολων αλεξιπτωτιστών —-, οι οποίες έγιναν με το φως της ημέρας.

Στο Μοντομπάν δόθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση η άδεια, επι του παρόντος οι ένστολοι να μη φορούν τις στολές τους “εκτός υπηρεσίας”.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα εξής τρία ενδεχόμενα : 1. ο δολοφόνος να σκοτώνει κατ’επιλογήν βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιώτες. 2. Να είναι ανισόρροπος και να εχθρεύεται, γενικώς, τους στρατιωτικούς. 3. Να υπηρετεί και να προχώρησε, εμφορούμενος από πάθος για εκδίκηση, στο “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε