Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί αστυνομικοί σε ενέδρα – Νεκρός και ο φερόμενος ως δράστης

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί αστυνομικοί σε ενέδρα – Νεκρός και ο φερόμενος ως δράστης

– Πυρά εναντίον επτά αστυνομικών στη Λουιζιάνα από άγνωστο δράστη, τρεις νεκροί
– Δύο χιλιόμετρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα το επεισόδιο
– Η σκηνή του επεισοδίου “ελέγχεται” λέει η αστυνομία
– Είχε προειδοποιήσει για επίθεση από ριζοσπαστικούς ακτιβιστές κατά της αστυνομίας το FBI
– Πρόκειται για την περιοχή που είχε σκοτωθεί από αστυνομικούς ο Άλτον Στέρλινγκ
– Βίντεο με τον ήχο των πυροβολισμών

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο Μπατόν Ρουζ, στη Λουιζιάνα σήμερα, σε μια ενέδρα που τους έστησαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, λιγότερο από δύο εβδομάδες αφού ένας Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από την αστυνομία προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Οι αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ είχαν σπεύσει στην περιοχή όπου δέχθηκαν την επίθεση έπειτα από ένα τηλεφώνημα σχετικά με ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους, είπε ο δήμαρχος του Μπατόν Ρουζ Κιπ Χόλντεν.

Ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά και η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή με τη βοήθεια ενός ρομπότ για να εξακριβώσει εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Μπατόν Ρουζ Λτζίν Μακίνλυ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ότι δυνάμεις της αναζητούν τουλάχιστον έναν ύποπτο και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προσέχουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές εάν δουν άνδρες ντυμένους στα μαύρα να κρατάνε καραμπίνες.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το περιστατικό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε κοντινή απόσταση από την αστυνομική διεύθυνση του Μπατόν Ρουζ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπρέιντι Βέινσελ, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι είδε έναν ένοπλο, έναν δεύτερο άνδρα με κόκκινη μπλούζα να κείτεται σε έναν χώρο στάθμευσης κι άλλον ένα ένοπλο να τρέχει μακριά κι ενώ οι σφαίρες έπεφταν βροχή από κάθε κατεύθυνση.

Η αστυνομία έφθασε λίγο αργότερα. Ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε