Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πυροβολισμοί, πετροπόλεμος και συγκρούσεις στην Υεμένη – Δυο διαδηλωτές νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Άντεν της Υεμένης, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και εκατοντάδων διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην έδρα της νομαρχίας της Μανσούρα και πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν για να διαλύσουν το πλήθος, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες στους αστυνομικούς.

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος 500 ατόμων και λίγο αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους. Τουλάχιστον ακόμη 5 άτομα τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα ένας ακόμη διαδηλωτής είχε τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να διαλύσουν εκατοντάδες νεαρούς άνδρες που είχαν συγκεντρωθεί σε μία πλατεία και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

«Άλι, φύγε», φώναζαν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι συγκρούσεις σημειώνονται την ώρα που φοιτητές στη Σαναά διαδηλώνουν για τέταρτη συνεχή ημέρα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της χώρας, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια. Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση αποφάσισε να επαναλάβει τον διάλογο με το καθεστώς της Υεμένης και δεν συντάχθηκε με τους διαδηλωτές.

Στην πρωτεύουσα Σαναά ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι.

Οι ταραχές σημειώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου της πόλης όπου οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε εκατοντάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Ένας αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες με το πορτρέτο του Σάλεχ και φώναζαν συνθήματα όπως “Όχι πραξικόπημα κατά του συντάγματος”. Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν γκλομπ και παραδοσιακά εγχειρίδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε