Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πυροβολούν παιδιά στα γόνατα και τα αφήνουν αβοήθητα – «Υπάρχουν πολλά στοιχεία κατά του Άσαντ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Αν ήθελε, ο Σύρος πρόεδρος θα μπορούσε με μια του λέξη να διατάξει τον τερματισμό της βίας σύμφωνα με την ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Νάβι Πιλάι διεμήνυσε στον Σύρο πρόεδρο ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τη βίαιη καταστολή που άρχισε της εξέγερσης, ώστε ο Μπασάρ αλ Άσαντ να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Υπάρχουν πολλές αποδείξεις που δείχνουν ότι πολλές από τις ενέργειες αυτές διεπράχθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και πρέπει να είχαν την έγκριση ή να υπήρξε συνέργεια στο ανώτατο επίπεδο”, δήλωσε η Πιλάι σε συνέντευξή της στο BBC.

“Ο πρόεδρος Άσαντ θα μπορούσε απλώς να διατάξει τον τερματισμό των βιαιοτήτων και αυτές θα σταματούσαν. Αυτό είναι που οι δικαστές, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για υποθέσεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα εξετάσουν ως ευθύνη αυτού που διοικεί το στρατό”, πρόσθεσε.

Η νοτιοαφρικανή δικηγόρος κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος πως πυροβολούν παιδιά στα γόνατα και ότι δεν τους προσφέρουν ιατρική φροντίδα.

Η πρώην δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επέμεινε στο γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αρκετά σοβαρά στοιχεία για να δικαιολογήσει την προσαγωγή του Άσαντ ενώπιον του ΔΠΔ.

“Άνθρωποι όπως αυτός μπορούν να συνεχίσουν έτσι για καιρό, αλλά κάποια ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Τα παιδιά στόχος των συριακών αρχών” – Καλούν τον Άσαντ να εφαρμόσει το ειρηνευτικό σχέδιο

Χρησιμοποιούν αμάχους και παιδιά σαν ασπίδες – Έγκλημα χωρίς τιμωρία στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε