Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Qantas: Κόβει πτήσεις και απολύει προσωπικό

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas ανακοίνωσε σήμερα την μείωση πτήσεων και προσωπικού για να αντιμετωπίσει το κόστος των καυσίμων που, όπως υποστηρίζει, “εκτινάχθηκε” στα ύψη.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Qantas, Άλαν Τζόις, η εταιρία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη “πρόκληση”, από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
 
“Μόνο το κόστος των καυσίμων, για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα ανέλθει στα δυο δισεκατομμύρια δολάρια”, υποστήριξε ο κ. Τζόις, ο οποίος υπογράμμισε πως τον Σεπτέμβριο του 2010 το κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου ήταν 88 δολάρια και τώρα έφτασε τα 131 δολάρια.
 
“Αυτό σε συνδυασμό με τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν πολλές χώρες (Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία), είχε επιπτώσεις και στον αριθμό του κόσμου που ταξιδεύει”, συνέχισε ο διευθυντής της Qantas.
 
Η εταιρία αναμένει πως λόγω των φυσικών καταστροφών αλλά και των προβλημάτων με τα αεροσκάφη τύπου A380, τα κέρδη της θα παρουσιάσουν κατακόρυφη πτώση.
 
Η Qantas θα μειώσει τις πτήσεις της και τις διαθέσιμες θέσεις σε εξωτερικό και εσωτερικό. Και κατ΄επέκταση και το προσωπικό της, ενώ έχει αυξήσει το κόστος των αεροπορικών της εισιτηρίων.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε