Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ραδιενέργεια σε τρόφιμα

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο.
 

“Ραδιενέργεια που υπερβένει τα φυσιολογικά όρια στην Ιαπωνία, ανιχνεύτηκε σε δείγμα γάλακτος στην επαρχία Φουκουσίμα και σε έξι δείγματα σπανακιού στην επαρχία Ιμπαράκι”, τόνισε ο κύριος Εντάνο.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ωστόσο ότι τα επίπεδα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία και κάλεσε τον πληθυσμό να είναι ψύχραιμος ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα ειδών διατροφής.
 
“Ακόμα κι αν κάποιος καταναλώνει μολυσμένο γάλα για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί είναι ίση με την ακτινοβολία μιας αξονικής τρομογραφίας στο νοσοκομείο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
”Ακόμα κι αν κάποιος συνεχίσει να καταναλώνει μολυσμένο σπανάκι για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί θα είναι ίση με το ένα πέμπτο της ακτινοβολίας μιας αξονικής τομογραφίας”, πρόσθεσε.
 
Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να ερευνήσουν για να εξακριβώσουν την ακριβή προέλευση των μολυσμένων τροφίμων, σε ποιές περιοχές διανεμήθηκαν και στη συνέχεια να σταματήσουν τις πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης :Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιαπωνία – “Σήμερα” θα ηλεκτροδοτήσουν το εργοστασιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε