Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ραγίζει καρδιές το τελευταίο μήνυμα της 19χρονης Charlotte – “Σας ευχαριστώ όλους, 1997-2016”

Ραγίζει καρδιές το τελευταίο μήνυμα της 19χρονης Charlotte – “Σας ευχαριστώ όλους, 1997-2016”

Ήταν Ιούλιος του 2013. Η μεγάλη μέρα του σχολικού χορού είχε φτάσει για τη Charlotte Eades. Την ίδια μέρα διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Τρία χρόνια μετά και αφού μοιραζόταν τις εμπειρίες της πιο σκληρής μάχης της μέσα από video blogs, η 19χρονη έφυγε από τη ζωή. “Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο βίντεο της Charlotte στο YouTube. Έφυγε ειρηνικά στις 13:03 στο τοπικό νοσοκομείο στο Brighton. Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή και ο σύζυγός μου κατάφερε να φτάσει κοντά της 15 λεπτά πριν πεθάνει. Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η κληρονομιά που άφησε η Charlotte”, έγραψε η συντετριμμένη μητέρα της.

Η Charlotte είχε αρχίσει το vlogging λίγο μετά τη διάγνωσή της. Στη διάρκεια της θεραπείας της έκανε επώδυνα χειρουργεία και ακτινοθεραπείες που την άφησαν μερικώς τυφλή και κωφή, ενώ έκανε 5 φορές την εβδομάδα χημειοθεραπείες. Τον τελευταίο μήνα της ζωής της δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει, να αναπνεύσει ή να πάει στην τουαλέτα χωρίς βοήθεια.

Στο τέλος, ο όγκος εγκεφάλου που αποκαλούσε “The Terminator” της είχε στερήσει την ομιλία, ενώ την είχε αφήσει παράλυτη από τη δεξιά πλευρά του σώματός της. Μέσα από τα video blogs της ήθελε να εμπνεύσει άλλους νέους ασθενείς με καρκίνο. Περιέγραφε τα όσα συνέβαιναν στη ζωή της. Από το ότι έχανε τα μαλλιά της μέχρι και συμβουλές για το πώς να το διαχειριστεί κανείς όταν ξαναβγούν.

“Είμαι πολύ φοβισμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα” έγραφε σε ένα συγκλονιστικό ποστ όπου εξηγούσε ότι ο όγκος της μεγάλωσε από τα 3 με 4 χιλιοστά στα 3 εκατοστά. Σε ένα δυνατό βίντεο μοιράστηκε την ιστορία της. Για το πώς είναι η ζωή της μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο. “Είχα μόλις δύο χρόνια, έναν χρόνο, ο καρκίνος με χτύπησε στα καλύτερά μου χρόνια. Σκηρές στιγμές, περισσότερος χρόνος, καλύτερη υποστήριξη όλο τον καιρό.. και είμαι ακόμα εδώ. Ο καρκίνος δεν χρειάζεται να σε σταματήσει από το να είσαι νέος”.

Παρά το γεγονός ότι υπέφερε, η 19χρονη παρέμενε αισιόδοξη, ελπίζοντας ότι τα φάρμακα θα είχαν αποτελέσματα και το σώμα της θα μπορούσε να αποκαταστήσει μέρος των προβλημάτων που προκλήθηκαν. Δεν κατάφερε να κερδίσει την πιο μεγάλη μάχη στη ζωή της, αλλά τα βίντεο που έκανε θα είναι η παρακαταθήκη και έμπνευσή της για άλλους νέους που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε