Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ρατσιστικό φάουλ από τον κορυφαίο των αρωμάτων

Διαδήλωση διαμαρτυρίας εκατό και πλέον Γάλλων έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Παρίσι μπροστά στην μπουτίκ Γκερλέν στο Σαν Ελιζέ για τις απρεπείς και ρατσιστικές δηλώσεις του Ζαν-Πολ Γκερλέν που έγιναν πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος ο 73χρονος διάσημος πρώην αρωματοποιός.

Η μπουτίκ έκλεισε και οι διαμαρτυρόμενοι άφησαν στην είσοδό της πάμπολλα μπουκάλια με αρώματα του γιγάντιου παγκόσμιου αυτού οίκου μετά από έκκληση οργάνωσης κατά του ρατσισμού που ζήτησε από τους πολίτες να μποϋκοτάρουν τα προίόντα Γκερλέν.

Ο ιδρυτής της τεράστιας αυτής εταιρείας δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή μιλώντας για την σταδιοδρομία του ‘”Κάποτε ήμουν αναγκασμένος να δουλεύω σαν νέγρος. Δεν ξέρω εάν οι νέγροι δουλεύουν έτσι, αλλά τέλος πάντων…”.

Μετά από τις έντονες αντδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του ο κ. Γκερλέν αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη “σε όλους αυτούς που τραυμάτισε με τα λεγόμενά του”, ενώ από την εταιρεία του ανακοινώθηκε ότι ο ιδρυτής της “πάντοτε καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή διακρίσεων και κάθε μορφή ρατσισμού”…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε