Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ραχόι: Δε θα δεχτώ να μου υπαγορεύουν περικοπές

Ραχόι: Δε θα δεχτώ να μου υπαγορεύουν περικοπές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.09.2012 | 23:40
Πρώτη δημοσίευση: 10.09.2012 | 23:40

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι "δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι θα του υπαγορεύσουν σε ποιον συγκεκριμενο τομέα πρέπει ή όχι να γίνουν περικοπές" στην περίπτωση που αιτηθεί την οικονομική διάσωση της χώρας, μια πιθανότητα που οι αγορές φαίνεται ότι δεν αποκλείουν καθόλου.

Σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσίαζε το νέο της πρόγραμμα για την αγορά ομολόγων από "ευπαθείς" χώρες της ευρωζώνης, με την Ισπανία επικεφαλής, ο Ραχόι τόνισε ότι "θα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι οι όροι" αυτής της βοήθειας.

"Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα το αγγίξω, αυτό είναι οι συντάξεις γιατί οι συνταξιούχοι είναι η πιο ευπαθής ομάδα", διαβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική τηλεόραση.

"Η ΕΚΤ έκανε μια πρόταση και, λογικά, η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να τη μελετήσει", πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι "θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί". Σημείωσε ότι η Μαδρίτη πρέπει "να δει ποιοι είναι οι όροι" για τη βοήθεια επειδή "τους όρους δεν τους αποφασίζει η ΕΚΤ αλλά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Πρώτα να μάθουμε τους όρους και μετά θα αποφασίσουμε για το σχέδιο διάσωσης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο