Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρέει το αίμα στο Αφγανιστάν – 30 νεκροί, τουλάχιστον 15 τραυματίες

Δεκάδες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές και σε μάχη στο δυτικό Αφγανιστάν μετά την επίθεση ανταρτών εναντίον περιπόλου του αφγανικού στρατού, όπως δήλωσαν νατοϊκοί και Αφγανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διεθνούς δύναμης ISAF, η περίπολος δέχθηκε επίθεση την Τετάρτη στην περιφέρεια Γκουλιστάν, στη δυτική επαρχία Φάραχ, με αποτέλεσμα να ζητηθεί αεροπορική υποστήριξη.

«Πολλοί αντάρτες σκοτώθηκαν και αρκετές μοτοσικλέτες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν» σε δύο επιδρομές αεροσκάφους της συμμαχίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο δυτικό Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραούφ Αχμάντι, ανέφερε πως 30 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίσθηκαν στη μάχη σε απομακρυσμένη περιοχή.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν για ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς ξαναρχίζει η εποχή των μαχών και οι αφγανικές εθνικές δυνάμεις αναλαμβάνουν την ευθύνη της ασφάλειας σε περισσότερα μέρη της χώρας από τις μάχιμες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που πρόκειται να αποχωρήσουν ως το τέλος του 2014.

Οι Ταλιμπάν δραστηριοποιούνται σε τμήματα της Φάραχ, περιλαμβανομένου του Γκουλιστάν. Από την έρημο του Γκουλιστάν διέρχεται αυτοκινητόδρομος που συνδέει τόσο την Καμπούλ όσο και την Κανταχάρ με τη δυτική πόλη Χεράτ.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Φάραχ, Μοχάμεντ Γιουνούς Ρασούλι, δήλωσε πως πέντε οχήματα του αφγανικού εθνικού στρατού δέχθηκαν επίθεση ενώ διέσχιζαν το Γκουλιστάν και τρεις στρατιώτες κάηκαν μέσα στο όχημά τους. «Σε απάντηση η ISAF, ο εθνικός στρατός και η αστυνομία άρχισαν μια κοινή επιχείρηση που συνεχίζεται», ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε