Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ρέιντερς για Ντεπαρντιέ: “Το Βέλγιο δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος”

Ρέιντερς για Ντεπαρντιέ: “Το Βέλγιο δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος”

Σε επίσημη τοποθέτηση για την υπόθεση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Αναφερόμενος στη φυγή του γνωστού ηθοποιού προκειμένου να γλιτώσει τη φορολόγησή του στη Γαλλία, ο επικεφαλής της βέλγικης διπλωματίας δήλωσε στο δίκτυο RTL: “Δεν κατανοούμε αυτό τον τρόπο εξεύρεσης ενός αποδιοπομπαίου τράγου λέγοντας ότι υπάρχει μια γειτονική χώρα όπου οι Γάλλοι θα βρουν καταφύγιο. Δεν λήφθηκε κανένα μέτρο στο Βέλγιο για την προσέλκυση οποιουδήποτε Γάλλου πολίτη”.

Aντίθετα, υπενθύμισε, ότι “υπήρξε μια εξέλιξη του γαλλικού φορολογικού συστήματος που ίσως έχει συνέπειες. Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Γαλλία ίσως προκαλέσουν μετακινήσεις”, είπε για την απόφαση της γαλλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 75% στα πλέον ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Και πρόσθεσε: “Πρέπει να εξετάζουμε τα γεγονότα και για ποιους λόγους πολίτες αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, ακόμη κι αν οι λόγοι αυτοί είναι φορολογικοί”.

Όταν ερωτήθηκε επί του γαλλικού αιτήματος για μια φορολογική εναρμόνιση των ευρωπαϊκών χωρών, ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας είπε ότι ο ίδιος συμφωνεί με αυτό, υπογραμμίζοντας όμως ότι “αυτό δεν σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα εναρμονιστεί με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Παρίσι”.

“Δεν πρέπει να ζητείται από όλη την Ευρώπη να εφαρμόσει το γαλλικό σύστημα”, είπε επισημαίνοντας ότι “ουδεμία πλειοψηφία υπάρχει στο Βέλγιο για να εφαρμοστεί φόρος 75% επί των εισοδημάτων, τα οποία προέρχονται από την εργασία”.

Δηλώνοντας “προσβεβλημένος” από την επίθεση που δέχθηκε για τη αυτοεξορία του στο Βέλγιο για φορολογικούς λόγους, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παραδώσει το γαλλικό του διαβατήριο και θα ζητήσει πληροφορίες για τη δυνατότητα να λάβει τη βελγική εθνικότητα.

Σύμφωνα με τον Ρέιντερς, η απόφαση αυτή ανήκει στην αρμοδιότητα του βελγικού κοινοβουλίου. “Αυτό μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομες χρονικές περιόδους, είναι υπόθεση μερικών μηνών”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξαλλος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και παραδίδει το διαβατήριό του

Γάλλος πρωθυπουργός: Αξιοθρήνητος ο Ντεπαρντιέ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε