Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρεκόρ κατεδαφίσεων σπιτιών Παλαιστινίων

Ρεκόρ κατεδαφίσεων σπιτιών Παλαιστινίων

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα το Ισραήλ κατεδάφισε έναν αριθμό ρεκόρ παλαιστινιακών σπιτιών στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οπως κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της UNWRA, της υπηρσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, Κρις Γκάνες, συνολικά “76 παλαιστινιακά σπίτια ή οικοδομές κατεδαφίστηκαν τον Μάρτιο, έναντι 70 τον Φεβρουάριο και 29 τον Ιανουάριο”.

“Εξαιτίας των κατεδαφίσεων του Μαρτίου 158 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ανάμεσά τους 64 παιδιά, 105 έμειναν άστεγοι τον Φεβρουάριο, ανάμεσά τους 43 παιδιά, και ακόμη 70 τον Ιανουάριο, από τους οποίους 47 παιδιά”, συνέχιζε η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός προχωρά τακτικά στην κατεδάφιση σπιτών των Παλαιστινίων που έχουν χτιστεί στη Δυτική Οχθη χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τον Γκάνες αυτές οι κατεδαφίσεις αποτελούν “διάκριση εναντίον μίας εθνοτικής ομάδας”. Καθώς συνδέονται με τη συνεχιζόμενη ανοικοδόμιση εβραϊκών οικισμών, οι κατεδαφίσεις μειώνουν επίσης την πιθανότητα να δημιουργηθεί στη Δυτική Οχθη ένα παλαιστινιακό κράτος, η βιωσιμότητα του οποίου “διαβρώνεται ακόμη λίγο με κάθε κατεδάφιση”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε