Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Reuters: Η Ελλάδα είναι σαν την Lehman Brothers

Reuters: Η Ελλάδα είναι σαν την Lehman Brothers
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.06.2011 | 07:10
Πρώτη δημοσίευση: 17.06.2011 | 07:10

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι όπως την κατάρρευση της Lehman Brothers λέει το Reuters. Οι ηγέτες του κόσμου δεν θα επιτρέψουν να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η οικονομική κρίση της Ελλάδας, υποστηρίζει σε ανάλυση του το πρακτορείο ειδήσεων.

Με την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς , μίας εκ των ισχυρότερων, έως το 2008, επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, που συνέβαλλε τότε στην παγκόσμια οικονομική κρίση, συγκρίνει σε τηλεγράφημα του το Ρόϊτερς, την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
 
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και η κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας, αποτελούν αντικείμενο ποικίλων αναλύσεων ξένων πρακτορείων μεταξύ άλλων.
 
Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το Ρόιτερς, μετέδωσε σχετικό δελτίο, καταγράφοντας την πορεία της Ελλάδας που οδήγησε στην πολιτική και οικονομική κρίση.
 
Μεταξύ άλλων επισημαίνει την στήριξη της γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση της χώρας και καταλήγει στο συμπέρασμα πως, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι ηγέτες του κόσμου δεν θα επιτρέψουν η κρίση της Ελλάδας να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση παρόμοια με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς.
 
Νωρίτερα η καγκελαρία του Βερολίνου επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο εκπρόσωπος της καγκελαρίας αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος παρείχε στήριξη στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ.
 
Από την πλευρά της η καγκελάριος μετέφερε στον πρωθυπουργό την κατ΄ αρχήν πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει στο θέμα του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας   Διαδώστε αυτό το άρθρο