Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρεζιλίκι της Γερμανίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Ρεζιλίκι της Γερμανίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Για ρεζίλι εντός και εκτός συνόρων κάνουν λόγο τα γερμανικά μέσα για τη νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του καινούριου αεροδρομίου στο Βερολίνο.

Σε πολλά γερμανικά πρωτοσέλιδα κυριαρχεί το ζήτημα της νέας καθυστέρησης στα έργα ολοκλήρωσης του καινούριου αεροδρομίου στο Βερολίνο.
Στο στόχαστρο της σφοδρής κριτικής μπαίνει ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου που εποπτεύει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η Frankfurter Rundschau σχολιάζει σχετικά: «Το άνοιγμα του αεροδρομίου Βερολίνου-Βρανδεμβούργου έπρεπε να αναβληθεί για τέταρτη φορά και κανείς δεν υφίσταται τις συνέπειες. Οι υπεύθυνοι πρωθυπουργοί του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου Βόβεραϊτ και Πλάτσεκ αντίστοιχα αφήνουν τους πολίτες να αναρωτιούνται που οφείλεται η καθυστέρηση. Αν η αιτία του σκανδάλου είναι η προχειρότητα, η ανικανότητα ή η κακή διαχείριση. Είναι πικρό το να πρέπει κανείς να υπενθυμίζει κάθε τόσο στους πολιτικούς τι σημαίνει η ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Πολιτική ευθύνη σημαίνει να αποδέχεται κανείς τις συνέπειες για λάθη που σημειώνονται στον τομέα ευθύνης του».

Για το ίδιο θέμα σχολιάζει η Die Welt του Βερολίνου: «Σιγά-σιγά πρέπει να καθίσταται σαφές στον Βόβεραϊτ ότι δεν έχτισε αεροδρόμιο, αλλά έσκαψε τον πολιτικό του λάκο. Ο κυβερνήτης του Βερολίνου κατόρθωσε μέσω ενός έργου γοήτρου να προκαλέσει ένα ρεζιλίκι -σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε