Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ριάλιτι” παίζει ο Ομπάμα για να πείσει

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Λίγο Ανδρέας Μικρούτσικος και λίγο Όπρα Γουίνφρεϊ το παίζει ο Μπαράκ Ομπάμα. Όχι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ριάλιτι σόου αλλά το κάνει ο ίδιος για να πείσει τους γερουσιαστές.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιστράτευσε την τραγική ιστορία μίας καρκινοπαθούς, που δεν διέθετε ιατρική κάλυψη, για να εξηγήσει στους Αμερικανούς την κρισιμότητα της μεταρρύθμισης στο σύστημα πρόνοιας, στην έναρξη μίας εβδομάδας εξαιρετικά ζωτικής για το μεγαλεπήβολο στόχο της κυβέρνησής του.
 
Ο Ομπάμα πήγε χθες το πρωΐ στο Στρόνγκσβιλ, 30 χλμ νοτιοδυτικά του Κλίβελαντ, όπου στήριξε την επιχειρηματολογία του στο παράδειγμα της καρκινοπαθούς Νατόμα Κάνφιλντ, η οποία αναγκάσθηκε να διακόψει την ασφαλιστική της κάλυψη, όταν η ιδιωτική εταιρεία που της την παρείχε αύξησε κατά 405 τα ασφάλιστρα.
 
Η Κάνφιλντ είχε στείλει επιστολή στον Ομπάμα, την οποία ο πρόεδρος διάβασε στους επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο προ δύο εβδομάδων.
 
«Θέλετε να μάθετε γιατί βρίσκομαι εδώ στο Οχάιο; Βρίσκομαι εδώ εξαιτίας της Νατόμα», τόνισε ο Ομπάμα, μιλώντας στο πλήθος. Μάλιστα κάλεσε και τα μέλη του Κογκρέσου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Θέλω να δω θάρρος», τόνισε ο Ομπάμα, ενώ ο Λευκός Οίκος ασκεί πιέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, που ήδη έχει εγκριθεί από τη Γερουσία.
Μάλιστα, νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε εκφράσει την αισιοδοξία του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ABC πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους στη Βουλή. Επιπλέον, ανέβαλε για τρεις ημέρες την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ασία, ώστε να βρίσκεται στην Ουάσιγκτον σε περίπτωση που θα πρέπει να προωθήσει το νομοσχέδιο, το οποίο ακόμη θα πρέπει να τροποποιηθεί σε ένα «συμφιλιωτικό» κείμενο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε