Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρήξη στις σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας - Ο Ερντογάν ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον των Γάλλων

Ρήξη στις σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας - Ο Ερντογάν ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον των Γάλλων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2011 | 18:59
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2011 | 15:06

Το Παρίσι παρά τις απειλές τις Άγκυρας, ενέκρινε  το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με αποτέλεσμα να ξεκινά ο «ψυχρός πόλεμος» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Γαλλίας για το νομοσχέδιο που ψήφισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση που ποινικοποιεί τη μη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. « Στην ιστορία μας δεν υπάρχει γενοκτονία, δεν τη δεχόμαστε» δήλωσε ο Ερντογάν και ως πρώτο μέτρο ανακοίνωσε την ανάκληση του τούρκου πρέσβη στο Παρίσι. Ο τούρκος πρωθυπουργός στη συνέχεια ανακοίνωσε τα υπόλοιπα μέτρα

« Στρατιωτικές και οικονομικές και πολιτιστικές προγραμματισμένες επαφές ακυρώνονται. Δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με την Γαλλία στα πλαίσια της Ε.Ε. Με τη Γαλλία σταματάμε κάθε στρατιωτική επαφή και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις».
Ο Ερντογάν συνέχισε τις δηλώσεις του και τόνισε « Για τις στρατιωτικές πτήσεις των Γαλλικών αεροσκαφών ακυρώνονται οι μαζικές άδειες, οι άδειες θα δίνονται για κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Οι άδειες για ελλιμενισμό στρατιωτικών πλοίων θα απορρίπτονται» Ο τούρκος πρωθυπουργός υπενθύμισε πως αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει η Άγκυρα και ενδέχεται να υπάχει συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις τροποποιήσεις όλες που προβλέπουν ξεκάθαρες ποινές για όλους όσοι υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει η γενοκτονία των Αρμενίων.
 
Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onlert.gr


   Διαδώστε αυτό το άρθρο