Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρίχνει η Ρωσία χημικά σε αμάχους στη Συρία; (VIDEO)

Φωτό από dailymail.co.uk
Φωτό από dailymail.co.uk

Καθώς Ρωσία – Τουρκία ακονίζουν τα μαχαίρια τους καθημερινά μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα με τη Συρία, πληθαίνουν οι καταγγελίες πως οι Ρώσοι χρησιμοποιούν χημικά κατά αμάχων και του ISIS. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Ρωσία έριξε λευκό φώσφορο στη βορειοδυτική Συρία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορείται πως έριξε λευκό φώσφορο κατά αμάχων, στο πλαίσιο των αεροπορικών χτυπημάτων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο λευκός φώσφορος είναι χημικό που έχει απαγορευτεί από τη Συνθήκη της Γενεύης, γιατί θεωρείται εξαιρετικά τοξικός και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα μέχρι το κόκκαλο.

Βίντεο ντοκουμέντο

Ο λευκός φώσφορος χρησιμοποιείται συνήθως για βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας με σκοπό το να “φωτιστούν” οι στόχοι (δηλαδή να εκτεθούν για να μπορεί να γίνει μια επίθεση) ή ως προπέτασμα καπνού κατά την διάρκεια της ημέρας.

Εικόνες που προκαλούν σοκ

Σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο twitter, απεικονίζουν τον ουρανό να έχει κατακλυστεί με το δυνητικά φονικό χημικό όπλο, το οποίο φαίνεται να πέφτει στον ουρανό της “πρωτεύουσας” των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Ράκα.

Ωστόσο, παρόλο που η Ράκα είναι το προπύργιο των τζιχαντιτών, ακτιβιστές υποστηρίζουν πως πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν “εγκλήματα πολέμου”.

Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστήριξαν πως οι ρωσικές επιδρομές κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους αμάχους, παρά τζιχαντιστές!

Παρά το ότι οι φωτογραφίες δεν έχει επιβεβαιωθεί πως είναι γνήσιες, δημοσιογράφοι της περιοχής υποστηρίζουν πως οι επιδρομές στην Ράκα έγιναν με τη χρήση φωσφόρου.

Στις 13 Νοεμβρίου, αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη Idlib, η οποία ελέγχεται από τις αντίπαλες δυνάμεις, δήλωσαν στους Times πως δεκάδες πολίτες υπέφεραν “φρικιαστικούς τραυματισμούς” μετά τις επιθέσεις με φώσφορο.

“Ξέραμε ότι είναι φώσφορος γιατί ο ουρανός φωτίστηκε και όταν καταλάγιασε, είχε πιάσει φωτιά παντού’, δήλωσε ο Αχμέντ, ένας ακτιβιστής που βρίσκεται στην πόλη Idlib. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα δύο χωριά που αποτέλεσαν τον στόχο, ήταν γεμάτα με αμάχους και βρίσκονταν τουλάχιστον 40 μίλια από τις κοντινότερες στρατιωτικές βάσεις.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η απορρόφηση του συγκεκριμένου χημικού μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα πλήγματα στην καρδιά, το συκώτι και το νεφρό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκαλείται ακαριαίος θάνατος.

Πηγή: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε