Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρώμη και Παρίσι ετοιμάζονται να στηρίξουν την Ελλάδα – Αφήνουν εκτός παιχνιδιού την Μέρκελ

Ρώμη και Παρίσι ετοιμάζονται να στηρίξουν την Ελλάδα – Αφήνουν εκτός παιχνιδιού την Μέρκελ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.06.2012 | 14:49
Πρώτη δημοσίευση: 06.06.2012 | 14:49

Η Ιταλία ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηριχθεί η Αθήνα αναφέρει ιταλική εφημερίδα και όπως γράφει αφήνουν έξω από το παιχνίδι το Βερολίνο.

«H Ιταλία ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηρίξει την Αθήνα», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο».

Σύμφωνα με τον αναλυτή Μάρκο Κόντι, «το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Αθήνας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ. Η πιθανότητα αυτή, όμως, κατατρομάζει τόσο τη Ρώμη όσο και το Παρίσι». Κάτι που προέκυψε και από τις πιο πρόσφατες επαφές της γαλλικής και της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη «Μεσσατζέρο» , η κυβέρνηση Μόντι, χαρακτηρίζει το σενάριο αυτό «πραγματικό εφιάλτη, με συνέπειες που ουδείς μπορεί να προβλέψει, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».

«Η συνάντηση του Μάριο Μόντι με τον Φρανσουά Ολάντ, στις 14 Ιουνίου, στη Ρώμη, θα συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης επί του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ισχυρότατου άξονα που ενώνει τη Ρώμη και το Παρίσι, υπέρ του κοινού νομίσματος και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», τονίζει ο Ιταλός αρθρογράφος.

«Η έξοδος της Ελλάδας θα λειτουργούσε στα γερμανικά σχέδια ως προειδοποίηση προς μη ενάρετες χώρες, σαν την Ιταλία», καταλήγει η εφημερίδα της Ρώμης, αλλά «ο Ολάντ και ο Μόντι, την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να επισημοποιήσουν μια κοινή γραμμή, με σκοπό να ζητήσουν και τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε το Βερολίνο να νιώσει όλο και πιο έντονα, ότι οδεύει προς ουσιαστική απομόνωση».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοβούνται ισπανική γρίπη στη ευρωζώνη - Τρέχουν για την εγγύηση καταθέσεων πριν την κατάρρευση

Σχέδιο προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ισπανία

Οι Έλληνες θεωρούν πως η Ευρώπη ''κοτεύει''

“Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα μείνουν στην ευρωζώνη”


   Διαδώστε αυτό το άρθρο