Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόμνεϊ: Δε θα απαγορεύσω τις αμβλώσεις

Ρόμνεϊ: Δε θα απαγορεύσω τις αμβλώσεις

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει, αν εκλεγεί, να υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο που θα περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

«Δεν υπάρχει νομοσχέδιο σχετικά με την άμβλωση το οποίο γνωρίζω και το οποίο θα περιληφθεί στο πρόγραμμά μου», δήλωσε ο Ρόμνεϊ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Des Moines Register της Άιοβας.

Παρόλα αυτά μια από τις εκπροσώπους του διευκρίνισε σε μήνυμα που έστειλε στην εφημερίδα National Review ότι ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θα μπορούσε να υποστηρίξει «οποιαδήποτε νομοθεσία έχει στόχο να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία της ζωής».

Η Άντρεα Σολ υπογράμμισε ότι ο Ρόμνεϊ είναι «περήφανα υπέρ της προστασίας της ζωής και θα είναι ένας πρόεδρος που θα τάσσεται υπέρ της προστασίας της ζωής».

Εξάλλου ο Ρόμνεϊ επεσήμανε στην εφημερίδα ότι θα επαναφέρει με διάταγμα την απαγόρευση παροχής αμερικανικής βοήθειας που χρησιμοποιείται για να γίνονται αμβλώσεις στις χώρες που λαμβάνουν τη βοήθεια. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομάμα είχε ακυρώσει το διάταγμα αυτό, που είναι γνωστό με την ονομασία «Mexico City Policy», στην αρχή της θητείας του.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει αναφέρει πολλές φορές ότι τάσσεται υπέρ της ακύρωσης μιας απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 1973 που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άμβλωση θα πρέπει να είναι παράνομη με εξαίρεση τις περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή κινδύνου για την υγεία ή τη ζωή της μητέρας.

Η ομάδα του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος είναι υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, κατηγόρησε σήμερα τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του ότι προσπαθεί να αλλοιώσει τις «ακραίες» θέσεις του για να προσελκύσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισοπαλία Ρόμνεϊ – Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε