Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόμνεϊ: Η συγκέντρωση έγινε εκδήλωση για τα θύματα του Sandy

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η καταστροφή στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ έχει, όπως κάθε άλλη άλλωστε, πολιτικές προεκτάσεις. Μην ξεχνάτε, οι εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, πλησιάζουν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να βγάλει, για λίγο, τον μανδύα του υποψήφιου προέδρου και να γυρίσει στον Λευκό Οίκο για να φορέσει το κοστούμι του προέδρου, να συντονίζει και να επιβλέπει την κατάσταση.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ δε μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά αποφάσισε να «απαντήσει» αλλιώς: μετέτρεψε την προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο (μια από τις πολιτείες «κλειδιά» στη μάχη για την εκλογή) σε εκδήλωση για τα θύματα του Sandy.

Σκοπός της εκδήλωσης να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους πληγέντες. Θα γίνει στο στάδιο του Κέτερινγκ και θα συμμετέχουν δύο προσωπικότητες που στηρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο: ο πρώην οδηγός αγώνων Ρίτσαρντ Πέτι και ο τραγουδιστής Ρίτσαρντ Όουεν.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Πολ Ράιαν θα επισκεφτεί προεκλογικά κέντρα στο Ουισκόνσιν, όπου συγκεντρώνονται δωρεές για τα θύματα του κυκλώνα.
Η Αν Ρόμνεϊ θα επισκεφτεί το Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν και τρεις πόλεις της Αϊόβα.

Το Οχάιο, το Ουισκόνσιν και η Αϊόβα είναι τρεις κρίσιμες πολιτείες για την εκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ. Με τον Ρόμνεϊ να απέχει (έστω και 1%) από τον Ομπάμα, αν δεν κερδίσει κάτι από αυτές τις πολιτείες, τότε η εκλογή του θα είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Δυο παιδιά ανάμεσα στους 14 νεκρούς από τον Sandy – Φόβοι για τον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

Σε “κατάσταση συναγερμού” ο πυρηνικός σταθμός στο Νιού Τζέρσεϊ

Gotham City η Νέα Υόρκη! – Φωτογραφίες από την καταστροφή που αφήνει πίσω του ο τυφώνας Σάντυ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε