Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρομπότ ψάχνουν ζωή στο διάστημα

Ρομπότ ψάχνουν ζωή στο διάστημα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.04.2010 | 16:28
Πρώτη δημοσίευση: 29.04.2010 | 16:28

Επιστήμονες της NASA μελετούν 28 προγράμματα ρομποτικών αποστολών στους πλανήτες Ερμή και Άρη που μπορεί να επιτρέψουν να ανακαλυφθούν μορφές εξωγήινης ζωής στο ηλιακό σύστημα.

«Η αστροβιολογία και η έρευνα της ζωής είναι πράγματι το κλειδί γι’ αυτό που οφείλουμε να κάνουμε στο εξής στην εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Στιβ Σκουάιρς, πλανητολόγος στο πανεπιστήμιο Κόρνελ της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της επιτροπής της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι αρμόδια να εισηγείται θέματα προς έρευνα στη NASA.

Για τον Άρη, έναν προνομιούχο διαστημικό προορισμό, η NASA εξετάζει κυρίως μια αποστολή που θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις και θα επιτρέψει τη συλλογή δειγμάτων του εδάφους του πλανήτη αυτού, εξήγησε ο επιστήμονας που έχει εργαστεί στο πρόγραμμα των δύο ρομποτικών οχημάτων Spirit και Opportunity.

«Δείγματα μπορούν να μας αποκαλύψουν μορφές παρελθούσης ή παρούσας ζωής στον Άρη», είπε ο Σκουάιρς με την ευκαιρία του εξάμηνου συνεδρίου Αστροβιολογίας που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Χιούστον του Τέξας με τη συμμετοχή 700 ερευνητών και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων του κλάδου της επιστήμης αυτής.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο