Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Αξιωματικοί του στρατού καταδικάστηκαν για απάτη και κλοπή αυτοκινήτων

Ρωσία: Αξιωματικοί του στρατού καταδικάστηκαν για απάτη και κλοπή αυτοκινήτων

Δύο Ρώσοι αξιωματικοί καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη 6 ετών για “κατάχρηση” και “απάτη”, επειδή υπεξαίρεσαν 25 αυτοκίνητα του υπουργείου Άμυνας και τελικά τα πούλησαν σε ιδιώτες.

Ο συνταγματάρχης Σεργκέι Γκερασίμοφ και ο αντισυνταγματάρχης Ολέγκ Στότσκι κρίθηκαν ένοχοι για “απάτη σε μεγάλη κλίμακα”, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατοδικείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

Οι συνεργάτες τους, ο αντισυνταγματάρχης Βλαντίμιν Ομπίντιν και οι λοχαγοί Σεργκέι Χομένκο και Αλεξάντερ Κριβιάκοφ, καταδικάστηκαν “σε ποινές φυλάκισης, με αναστολή”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αξιωματικοί, που υπηρετούσαν σε μια στρατιωτική μονάδα στη Μόσχα και στην Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή του Κολομνά (113 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας) συνεργάζονταν από το 2004 και έκλεβαν τα αυτοκίνητα του υπουργείου, για τα οποία ήταν υπεύθυνοι. Πλαστογραφούσαν έγγραφα και κατόπιν τα πουλούσαν σε ιδιώτες, ή σε επιχειρήσεις – οργανισμούς.

Μεταξύ 2004-8, οι αξιωματικοί έκλεψαν 25 αυτοκίνητα, προκαλώντας ζημιά περίπου 244.00 ευρώ στο υπουργείο.

Η διαφθορά αποτελεί μια ‘γάγγραινα’ στις ρωσικές δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώνσει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν στις προτεραιότητές του, όμως παραδέχτηκε ότι η πολιτική που ακολούθησε στο θέμα αυτό δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε