Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Δεν είχαμε νεκρούς κατά την επιδρομή στην επαρχία Ντέιρί αλ-Ζορ

Ρωσία: Δεν είχαμε νεκρούς κατά την επιδρομή στην επαρχία Ντέιρί αλ-Ζορ

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δηλώνει ότι δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της διεθνούς συνασπισμού στην επαρχία Ντέιρ Αλ- Ζορ. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ίγκορ Κανασένκοφ.

Ο Κανασένκοφ είπε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να ελέγξουν την περιοχή. Όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά μιας πόλης στην ανατολική επαρχία της Συρίας Ντέιρ Αλ- Ζορ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άμαχοι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 70.

Ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως μια αεροπορική επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε αργά χθες (12.04.2017) το βράδυ από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, έπληξε προμήθειες δηλητηριώδους αερίου που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί τοξική ουσία που σκότωσε «εκατοντάδες» ανθρώπους. Ωστόσο ο συνασπισμός αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε επιδρομές στην περιοχή.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε