Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρωσία: Έκρηξη βόμβας στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Έκρηξη βόμβας στο Νταγκεστάν
Τους 12 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το πρωί την πόλη Κιζλιάρ του Νταγκεστάν, δύο μόλις ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Μόσχα κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ντυμένος με στολή αστυνομικού, πραγματοποίησε τη δεύτερη επίθεση.
 
Αστυνομικός στο Κιζλιάρ είπε ότι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά σε σχολείο στο κέντρο της πόλης ανατινάχθηκε τη στιγμή που περνούσε περίπολος της αστυνομίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί.
 
Ο ίδιος είπε ότι η δεύτερη βόμβα εξερράγη λίγο αργότερα κι ενώ στο σημείο της πρώτης έκρηξης είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικοί και πολίτες.
 
Η τακτική του να τοποθετούν βόμβα σε ένα σημείο και να πυροδοτούν ένα δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό την ώρα που συγκεντρώνονται αστυνομικοί στον τόπο της πρώτης έκρηξης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στις τάξεις των ενόπλων στο βόρειο Καύκασο.
 
Μεταξύ των νεκρών είναι και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Κιζλιάρ, Βιτάλι Βεντερνίκοφ.
 
Τουλάχιστον έξι ακόμα αστυνομικοί, ένα μέλος των ανακριτικών αρχών και ένας πολίτης σκοτώθηκαν, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα την αστυνομία.

Το περιστατικό γίνεται μόλις δύο μερές μετά την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας με 39 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν αποκλείεται πίσω από τις δυο επιθέσεις του συγκλόνισαν τη Ρωσία τις τελευταίες μέρες να βρίσκεται η ίδια οργάνωση. «Δεν αποκλείω να πρόκειται για την ίδια συμμορία», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σε κυβερνητική συνεδρίαση.

Η Ρωσία δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να σπείρουν τον πανικό στη χώρα, διεμήνυσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Ο στόχος των τρομοκρατών είναι να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, να καταστρέψουν την κοινωνία των πολιτών, να σκορπίσουν το φόβο και τον πανικό στον πληθυσμό. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος. 

Εκτίμησε δε ότι οι δυο επιθέσεις σε Μόσχα και Νταγκεστάν «είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Όλα αυτά είναι η εκδήλωση μιας τρομοκρατικής δραστηριότητας, την οποία διαπιστώσαμε τον τελευταίο καιρό στον Καύκασο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε