Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Η αντιπολίτευση εκλέγει νέα ηγεσία

Ρωσία: Η αντιπολίτευση εκλέγει νέα ηγεσία

Τη νέα ηγεσία της εκλέγει αυτό το τριήμερο, με ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου, η ρωσική αντιπολίτευση, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν καθώς οι διακομιστές που χρησιμοποιούσαν οι οργανωτές δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση.

Από το πρωί είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στην ψηφοφορία και η ιστοσελίδα cvk2012.org κατέρρευσε. Όσοι την επισκέπτονταν λάμβαναν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν και καλούνταν να ξαναδοκιμάσουν αργότερα να συνδεθούν. “Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον σέρβερ, γίνονται κάποιες επιθέσεις”, δήλωσε ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς.

Εκατοντάδες Μοσχοβίτες, που είτε δεν διέθεταν ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε δεν μπορούσαν να συνδεθούν, πήγαν σε ένα πάρκο, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου οι οργανωτές τους βοηθούσαν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας φορητούς υπολογιστές που είχαν στήσει κάτω από άσπρες τέντες.

Περισσότεροι από 200 υποψήφιοι, υποστηρικτές του κινήματος εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ελπίζουν ότι θα καταλάβουν μία από τις 45 θέσεις της Επιτροπής Συντονισμού. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ και ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστός από τους αγώνες του κατά της διαφθοράς.

Περίπου 166.000 άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή στην ψηφοφορία η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις σημαδεύτηκε από παρεμβάσεις των αρχών, όπως στο Τσελιάμπινσκ, στα Ουράλια, όπου πράκτορες της FSB (πρώην KGB), πραγματοποίησαν έρευνα στο χώρο όπου θα γίνονταν οι εκλογές.

Στη Μόσχα, στην πλατεία Τρουμπνάγια, δίπλα στο πάρκο όπου γινόταν η ψηφοφορία, αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν διαδήλωση ζητώντας “ελεύθερες και τίμιες εκλογές”.

Η ψηφοφορία επρόκειτο αρχικά να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, όμως λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν παρατάθηκε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε