Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Νεκρός ο δράστης που πυροβολούσε με καραμπίνα σε νηπιαγωγείο

Ρωσία: Νεκρός ο δράστης που πυροβολούσε με καραμπίνα σε νηπιαγωγείο

Η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή σε ένα διαμέρισμα και σκότωσε έναν άνδρα, ο οποίος είχε ανοίξει προηγουμένως πυρ κατά ενός νηπιαγωγείου την ώρα που έπαιζαν παιδιά και προκαλώντας τον τραυματισμό μιας νηπιαγωγού από τα θραύσματα του τζαμιού.

Ο ηλικίας 51 ή 52 ετών άνδρας πυροβόλησε μερικές φορές με κυνηγετική καραμπίνα από ένα παράθυρο του διαμερίσματός του στην πόλη Σάλαβατ, ανακοίνωσε το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή Μπασκορτοστάν, η οποία βρίσκεται 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Έξι σφαίρες έπεσαν στο παράθυρο του γυμναστηρίου του νηπιαγωγείου και θραύσματα τζαμιού τραυμάτισαν μια νηπιαγωγό στο στομάχι την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει τα παιδιά από την αίθουσα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα life.ru.

Η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι του ενόπλου και αξίωσε την παράδοσή του, αλλά αυτός αρνήθηκε και άνοιξε πυρ κατά της αστυνομίας όταν αυτή έκανε επιδρομή στο διαμέρισμά του, πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι ο άνδρας σκοτώθηκε κατά την ανταπόδοση των πυρών από την αστυνομία.

Αν και τα περιστατικά αυτού του είδους δεν είναι συνηθισμένα στη Ρωσία, στις 7 Νοεμβρίου ένας 30χρονος δικηγόρος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του στην φαρμακευτική εταιρεία που εργαζόταν στην Μόσχα ενώ, όπως φαίνεται, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης μετά την εγκατάλειψή του από την σύντροφό του.

Η πώληση όπλων είναι παράνομη στην Ρωσία και το περιστατικό αυτό του Νοεμβρίου ώθησε το υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει την σκλήρυνση της υπάρχουσας νομοθεσίας περί οπλοκατοχής. Οι κυνηγετικές καραμπίνες επιτρέπονται μόνον με άδεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε