Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Συνελήφθησαν τρεις αξιωματούχοι για τις φονικές πλημμύρες

Ρωσία: Συνελήφθησαν τρεις αξιωματούχοι για τις φονικές πλημμύρες

Τρεις ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι δεν προειδοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής Κρασνοντάρ,για τις επερχόμενες πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 172 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι τρεις αυτοί αξιωματούχοι συνέβαλαν στους θανάτους των κατοίκων καθώς δεν είχαν εκδώσει έγκαιρα προειδοποιήσεις για τις πλημμύρες, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass, οι αξιωματούχοι είναι ο Βασίλι Κρούτκο επικεφαλής της περιφέρειας του Κριμσκ, ο Βλαντίμιρ Ουλανόφσκι δήμαρχος του Κριμσκ και ο Βίκτορ Ζντάνοφ, εκτελεστικός διευθυντής για την αποτροπή εκτάκτων καταστάσεων της περιφέρειας Κριμσκ.

Η περιφέρεια Κριμσκ επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν δύο εβδομάδες, με πολλούς από τους κατοίκους να χάνουν τη ζωή τους και τα περισσότερα σπίτια της πόλης να καταστρέφονται.

«Απέτυχαν να προβλέψουν το εύρος της πιθανής καταστροφής, δεν εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους καθώς απέτυχαν να εκδώσουν μια έγκαιρη και σωστή προειδοποίηση σχετικά με τις πληροφορίες για τους κινδύνους που προέκυπταν από μια έκτακτη κατάσταση και να απομακρύνουν τους κατοίκους», σημείωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας Βλαντίμιρ Μάρκιν στο Itar Tass.

Η Ιρίνα Ριαμπτσένκο, δήμαρχος του γειτονικού χωριού Νιζνεμπακάνσκ, ενδέχεται επίσης να συλληφθεί στο μέλλον με την κατηγορία ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους κατοίκους του χωριού από την πλημμύρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 28.000 άνθρωποι άφησαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ρωσίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε