Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία – Τουρκία: Οι Τούρκοι σταμάτησαν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Ρωσία – Τουρκία: Οι Τούρκοι σταμάτησαν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

– Η κόντρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία φαίνεται πως βάζει… φρένο στους “τσαμπουκάδες” των Τούρκων στο Αιγαίο.
– Σταμάτησαν τις παραβιάσεις του ελληνικού FIR σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
– Η τελευταία παραβίαση έγινε στις 25 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την κατάρριψη του Su24 από τουρκικά F-16.

Οι Τούρκοι σταμάτησαν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 την περασμένη Τρίτη μεταδίδει το Russia Today επικαλούμενο μάλιστα Έλληνα αξιωματούχο. Η τελευταία φορά που τουρκικά μαχητικά εντοπίστηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν στις 25 Νοεμβρίου.

Μια μέρα μετά το περιστατικό που έφερε τη Ρωσία και την Τουρκία σε πρόθυρα πολέμου δηλαδή. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από διπλωματική πηγή στην Αθήνα, αναφέρει το Russia Today, επικαλούμενο με τη σειρά του δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου στο Ria Novosti.

Στις 25 Νοεμβρίου λοιπόν, έξι τουρκικά μαχητικά, δυο από τα οποία ήταν οπλισμένα, μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Από εκείνη την ημέρα και με το θερμόμετρο στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας να ανεβαίνει επικίνδυνα και τη Μόσχα να παίρνει οικονομικά μέτρα κατά της Άγκυρας, οι… τσαμπουκάδες στο Αιγαίο σταμάτησαν. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα ελληνική πηγή.

Μόνο το 2014, αναφέρει το Russia Today, η τουρκική πολεμική αεροπορία παραβίασε 2.244 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο, το ελληνικό FIR έχει παραβιαστεί 1.233 φορές. Από αυτές, οι 31 πτήσεις έφτασαν πάνω από ελληνικό έδαφος! Τον Νοέμβριο, πριν από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, είχαν καταγραφεί 50 παραβιάσεις.

Πηγή: Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε