Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρουκέτα εκτοξεύθηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ – “Θα πληρώσει ακριβά το Ισραήλ” λέει η Χαμάς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ρουκέτα έπεσε στη Διτική Οχθη. Με αντίποινα προειδοποιεί η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς σε περίπτωση που το Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση.

Μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε σήμερα εναντίον της Ιερουσαλήμ αστόχησε και έπεσε στη γειτονική Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε πως εκτόξευσε τη ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους.

Ήταν η δεύτερη φορά που μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ αφότου άρχισε η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, την περασμένη Τετάρτη, με τις σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού να ηχούν στην πόλη και τους πεζούς να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο.

“Η ρουκέτα έπεσε στη Δυτική Όχθη. Δεν υπήρξαν ζημιές ούτε θύματα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως ήταν μία από τις 95 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν σήμερα εναντίον του Ισραήλ. Τριάντα εξ αυτών αναχαιτίσθηκαν από το σύστημα Σιδερένιος Θόλος.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε πως εκτόξευσε μια ρουκέτα Κάσαμ Μ75 εναντίον της “κατεχόμενης Ιερουσαλήμ”. “Αν συνεχίσετε τις επιθέσεις, θα συνεχίσουμε να απαντάμε”, αναφέρεται στη δήλωση.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Ντέιφ, προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα “πληρώσει ακριβά” αν προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, σε ένα σπάνιο ηχογραφημένο μήνυμά του.

“Ο εχθρός θα το πληρώσει ακριβά αν διανοηθεί να εισβάλει στη Γάζα”, προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Ντέιφ, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, μεταξύ τους το δορυφορικό τηλεοπτικό αλ Άκσα της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

“Η χερσαία επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την απελευθέρωση των (παλαιστινίων) κρατουμένων”, δήλωσε υποδηλώνοντας ενδεχόμενες απαγωγές ισραηλινών στρατιωτών και μελλοντικές ανταλλαγές τους με παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2011 με τον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, τον οποίο απελευθέρωσε η Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.027 παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Μοχαμάντ Ντέιφ, επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, τραυματίστηκε βαριά σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μετά την οποία ανέθεσε τη διοίκηση του επιχειρησιακού τομέα, στον αναπληρωτή του Άχμαντ Τζαμπάρι, του οποίου η δολοφονία στις 14 Νοεμβρίου σήμανε την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης “Αμυντικός Πυλώνας”.

Διαβάστε

Στέλνουν τη Χίλαρι στη Μέση Ανατολή για να πετύχει κατάπαυση πυρός – Το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει παιδιά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε