Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρουμανία: Μείωση στους τομείς της οικονομίας το α’ τρίμηνο του 2013

Ρουμανία: Μείωση στους τομείς της οικονομίας το α’ τρίμηνο του 2013

Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών για την πορεία τομέων της οικονομίας το α’ τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (NIS) της Ρουμανίας.

Όπως επισημαίνεται τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, οι τομείς των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών θα καταγράψουν μείωση, ενώ η μεταποιητική βιομηχανία αναμένεται να κινηθεί σταθεροποιητικά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 η κατασκευαστική δραστηριότητα θα σημειώσει μείωση στον όγκο παραγωγής καθώς και στο σύνολο των παραγγελιών εκτιμούν τα διευθυντικά στελέχη και προσθέτουν ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει και τον αριθμό των απασχολουμένων στον συγκεκριμένο τομέα.

Στον τομέα του λιανικού εμπορίου, οι εκτιμήσεις των διευθυντικών στελεχών για το α’ τρίμηνο του 2013 δεν είναι αισιόδοξες, καθώς αναμένεται μείωση των πωλήσεων και επιβράδυνση του συνόλου της δραστηριότητας. Πάντως, οι εργοδότες προβλέπουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα παραμείνει σταθερός και δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, αναμένεται μείωση του αριθμού των απασχολουμένων το α’ τρίμηνο του 2013 και πτώση του συνόλου της δραστηριότητας.

Αντίθετα, στους τομείς της μεταποιητικής βιομηχανίας και της βιομηχανικής παραγωγής, προβλέπεται αύξηση του όγκου των δραστηριοτήτων και καμία μεταβολή στον αριθμό των απασχολουμένων σ’ αυτούς, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε