Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρουμανία: Νέος υπεύθυνος για τον επαναπατρισμό των Ρομά

Διορίστηκε γενικός γραμματέας υπεύθυνος για τον επαναπατρισμό των Ρομά. Χαιρέτησε την απόφαση ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας όρισε έναν γενικό γραμματέα υπεύθυνο για τον επαναπατρισμό των Ρομά, κυρίως όσων διαμένουν στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Ο Βαλεντίν Μοκάνου, που θα υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας, “θα διαχειρίζεται τα προβλήματα των Ρομά, στο πλαίσιο των σχέσεων με τη Γαλλία”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο διορισμός αυτός έρχεται τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει την πολιτική της απέναντι τους Ρομά που ζουν σε γαλλικό έδαφος.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Πιερ Λελούς χαιρέτισε την απόφαση αυτή της ρουμανικής κυβέρνησης.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτό το διορισμό που αποφάσισε η ρουμανική κυβέρνηση. Το είχα ζητήσει ήδη από το Φεβρουάριο κατά την επίσκεψή μου στο Βουκουρέστι”, δήλωσε ο Λελούς σε συνομιλία του με το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Περιμένω ότι από εδώ και στο εξής η Ρουμανία να θέσει σε ισχύ ένα σύστημα βοήθειας για τον επαναπατρισμό των Ρομά στη Ρουμανία. Χρειάζονται επίσης επιπλέον μέτρα όσον αφορά τη συνεργασία σε δικαστικό και αστυνομικό επίπεδο για την εξάρθρωση δικτύων εμπόρων που δρουν αυτή τη στιγμή σε γαλλικό έδαφος”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε