Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Süddeutsche Zeitung: Νέο σενάριο εξόδου της Ελλάδας

Süddeutsche Zeitung: Νέο σενάριο εξόδου της Ελλάδας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.08.2012 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2012 | 14:18

Για στρατηγικές που φέρονται να επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις της ΕΕ σε περίπτωση ελληνικής εξόδου κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutschen Zeitung.

Στρατηγικές φέρονται να επεξεργάζονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης. Ο λόγος είναι ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, αλλά και των πολιτών στο ευρώ. «Πονοκέφαλο» αποτελεί η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, που μπορεί να την οδηγήσει ξανά στη δραχμή.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά δύο σχεδόν χρόνια κρίσης, η ζώνη του ευρώ προσανατολίζεται σε μία απόφαση το Φθινόπωρο. Για να τεθεί το πρόβλημα υπό έλεγχο και να προετοιμαστούν για μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τα μέλη της ένωσης θα συζητήσουν μία σειρά μεταρρυθμίσεων.
 
Για το ενδεχόμενο μίας ελληνικής εξόδου, επισημαίνει η εφημερίδα, θα πρέπει να εξετάσουν ένα πακέτο στήριξης των υπόλοιπων μελών της ευρωζωνης. Επίσης θα πρέπει να συζητηθεί και μία ενίσχυση στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, προκειμένου να απορροφηθούν οικονομικά σοκ στις αγορές, επισημαίνει το δημοσίευμα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Reuters: Έχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα 10,8 δισ. ευρώ

Αυστριακός ΥΠΕΞ: “Πρέπει να μπορούμε να διώχνουμε από την Ευρωζώνη όσους δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους”

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια, δεν κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία


Όλα “παίζονται” για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία

Είμαστε έτοιμοι για την εποχή εκτός ευρώ


Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ λίγο πριν δουν τον Σαμαρά

Η Μέρκελ θα ακούσει τι έχει να πει ο Σαμαράς και... θα αποφασίσει – Δύο χρόνια ανάσα θα ζητήσει από "Μερκολάντ" ο πρωθυπουργός


   Διαδώστε αυτό το άρθρο