Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σ. Αραβία: Πέθανε ο πρίγκιπας διάδοχος – Τα συλληπητήρια του Ομπάμα

Σ. Αραβία: Πέθανε ο πρίγκιπας διάδοχος – Τα συλληπητήρια του Ομπάμα

“Ο πρίγκιπας διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου απεβίωσε σε ελβετικό νοσοκομείο, σε ηλικία 78 ετών”, ανέφερε ανακτορικό ανακοινωθέν, που μετέδωσε στο Ριάντ το μεσημέρι η κρατική τηλεόραση.

Η αιτία του θανάτου του πρίγκιπα-διαδόχου του θρόνου, Ναγιέφ μπεν Αμπντέλ Αζίζ, δεν έχει διευκρινιστεί.

Αναφέρθηκε ότι αύριο Κυριακή “θα ψαλεί προσευχή, στη μνήμη του”, στην ιερή για τους Μουσουλμάνους Μέκκα.

Ο εκλιπών ήταν ο ‘πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου’ από πέρυσι τον Οκτώβριο, οπότε είχε αποβιώσει ο αδελφός του, Σουλτάν, διευκρινίζει το Γερμανικό πρακτορείο στην ανταπόκρισή του.

Καθήκοντα υπουργού των Εσωτερικών ο εκλιπών άσκησε στη διάρκεια του 1975. Το 2009 θήτευσε στην αντιπροεδρία της σαουδαραβικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Νάγεφ, πλέκοντας το εγκώμιό του γιατί βοήθησε να οικοδομηθεί μια εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών κατά της τρομοκρατίας.

Ο Ομπάμα είπε πως ο Νάγεφ είχε από δεκαετίες “αφιερώσει τον εαυτό του στην ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας καθώς και στην ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή”.

“Υπό την ηγεσία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία ανέπτυξαν μια ισχυρή και αποτελεσματική εταιρική σχέση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, η οποία έσωσε αμέτρητες ζωές Αμερικανών και Σαουδαράβων”, ανέφερε ο Ομπάμα σε μια δήλωση που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πόλη του, το Σικάγο. “Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, θα ήθελα να δώσω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στον βασιλιά Αμπντάλα, τη βασιλική οικογένεια και το λαό της Σαουδικής Αραβίας”.

Διαβάστε
Συρία: 18 νεκροί σε μία νύχτα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε