Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

SPD: Η Μέρκελ οδήγησε την ευρωζώνη στο απόλυτο χάος

SPD: Η Μέρκελ οδήγησε την ευρωζώνη στο απόλυτο χάος

Για «απόλυτο χάος» στην Ευρώπη μετά το όχι της κυπριακής Βουλής στο σχέδιο «κουρέματος» των καταθέσεων μίλησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Σταϊνμάγερ εκτιμά ότι «από χθες το βράδυ, η κρίση επέστρεψε» και καταλόγισε την ευθύνη τόσο στη Λευκωσία όσο και στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά των Πρασίνων, ο συμπρόεδρος του κόμματος, Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία, επέμεινε στο σχέδιο για την κυπριακή συνεισφορά στο σχέδιο διάσωσης, παρά την απόφαση της Βουλής.

«Η συνεισφορά της Κύπρου πρέπει να παραμείνει», δήλωσε ο κ. Έζντεμιρ και τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης επιβάρυνσης των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι και όσοι βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο, αλλά κοντά, πχ στις 80.000 ευρώ, «δεν είναι και οι φτωχότεροι των φτωχών» και δεν θα φτωχύνουν, αν χρειαστεί να συμβάλουν, ενδεχομένως με ποσά τα οποία θα είναι μικρότερα από τους τόκους που έχουν εισπράξει.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρό παζάρι στην Μόσχα! Τι ζητούν οι Ρώσοι – Μέρκελ: “Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου – Οι τραπεζές σας πάντως δεν την βγάζουν”

ΕΚΤ: Λεφτά μόνο με ανακεφαλαιοποίηση – Δε ζητήσαμε κούρεμα «μικρών» καταθέσεων

Πιθανό να μην ανοίξουν ξανά Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή

Ποια ανταλλάγματα ζητάει η Ρωσία για να σώσει την Κύπρο

Φέκτερ: δεν θα δίνουμε επ’ αόριστο χρήματα στους Κύπριους

Γερμανικό σχέδιο για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ -“Πάρτε 5 δις και γυρίστε στη λίρα”

FT: Ο φόρος στις καταθέσεις δεν είναι κλοπή

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το ΟΧΙ της Κύπρου

Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Κύπρο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε