Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σα να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή Μουμπάρακ – Μπαραντέι: «Σφαγή στην Ταχρίρ»

Συγκρούσεις, καπνογόνα, πετροπόλεμος, 30 νεκροί. Η πλατεία Ταχρίρ γεμάτη κόσμο που αρνείται να αποχωρίσει αν ο στρατός δε δεχτεί τα αιτήματά του.

Το στρατιωτικό συμβούλιο που κυβερνά τη χώρα στη μετά-Μουμπάρακ εποχή δεσμεύτηκε πως οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο του 2012. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ο λαός θέλει αλλαγή εδώ και τώρα, θέλει ανατροπή της στρατιωτικής κυβέρνησης. Και έως τότε, κάνεις δε θα φύγει από την Ταχρίρ.

Ο αριθμός των διαδηλωτών που έχει χάσει τη ζωή του στο τετραήμερο των βίαιων συγκρούσεων σε ολόκληρη τη χώρα έχει πια φτάσει τους 30. Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Αλεξάνδρεια, επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πήγες στο Al Jazeera.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Τρίτη στο Κάϊρο, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Χόσνι Μουμπάρακ «έπεσε» από την εξουσία, μοιάζει να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα στην Αίγυπτο. Ο λαός θέλει ανατροπή της κυβέρνησης και οι πολιτικοί, όπως ο υποψήφιος για την προεδρία Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, μιλούν για σφαγή στην πλατεία Ταχρίρ.

«Δακρυγόνα που περιέχουν παραλυτικά αέρια και πραγματικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά των πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ. Αυτό είναι σφαγή”, έγραψε στο Twitter.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Αίγυπτος – Συγκλονιστικές εικόνες από την πλατεία Ταχρίρ

Ο κόσμος δεν φεύγει ποτέ από την Ταχρίρ – Το αίμα ρέει στους δρόμους Αιγύπτου

 

Το αίμα ρέει στους δρόμους του Καϊρου! – 33 νεκροί πάνω από 1.500 τραυματίες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε