Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαακασβίλι: Κροκόδειλος η Ρωσία που θέλει να κατασπαράξει τη Γεωργία

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι κατήγγειλε την “κατοχή” των δύο αποσχισθεισών φιλορωσικών επαρχιών της Γεωργίας, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι παρομοίασε σήμερα την Ρωσία με έναν “κροκόδειλο” που είναι έτοιμος να “καταβροχθίσει” την χώρα του, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, όπου το κοινό τού υπέβαλε τα ερωτήματά του.

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι κατήγγειλε την “κατοχή” των δύο αποσχισθεισών φιλορωσικών επαρχιών της Γεωργίας, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, την οποία η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητη μετά από ένα σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008.

Η Ρωσία “έχει μία πολιτική νοοτροπία επιπέδου ερπετού, ενός κροκοδείλου έτοιμου να μας καταβροχθίσει. Οι βάρβαροι έχουν εισβάλει στην γη μας” πρόσθεσε.

Ο Γεωργιανός πρόεδρος σημείωσε επίσης την σχέση μεταξύ της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας και της ρωσικής πολιτικής στον Καύκασο, αναφέροντας ότι η υποστήριξη των Γεωργιανών αυτονομιστών έχει ενθαρρύνει τους αντάρτες στην ασταθή περιοχή του βόρειου Καυκάσου.

“Πρόκειται για το φαινόμενο του μπούμερανγκ” δήλωσε ο Γεωργιανός πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε