Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαλάχ και Μπραχίμ Αμπντεσλάμ: Απ’ τα τσιγάρα, τα ποτά και ξενύχτια στον… ISIS

Σαλάχ και Μπραχίμ Αμπντεσλάμ: Απ’ τα τσιγάρα, τα ποτά και ξενύχτια στον… ISIS

Τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια, γυναίκες, χασίς και… η αγαπημένη τους Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή ήταν η ζωή των αδερφών Σαλάχ και Ιμπραΐμ Αμπντεσλάμ, πριν ξαφνικά αποφασίσουν να ριζοσπαστικοποιηθούν και ενταχθούν στον ISIS για να αιματοκυλήσουν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Το CNN φέρνει στο φως ένα άγνωστο μέχρι σήμερα video που δείχνει τα δυο αδέρφια να πίνουν και να καπνίσουν διασκεδάζοντας σε μπαρ των Βρυξελλών μόλις εννέα μήνες πριν από το μακελειό στο Παρίσι. Εκεί όπου ο Σαλάχ μπορεί να δείλιασε και να μην πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο Stade de France αλλά ο Μπραχίμ ήταν από τους καμικάζι αυτοκτονίας στη Rue Voltaire σε καφέ κοντά στην Place de la Republique.

Τη ζωή των αδερφών Αμπντεσλάμ πριν μπει ο ISIS στη ζωή τους και στραφούν στα σκοτεινά μονοπάτια των τζιχαντιστών εξιστορούν στο CNN, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας και υπό τον όρο πως τα πρόσωπά τους δεν θα φανούν και οι φωνές τους θα αλλοιωθούν, δυο φίλοι τους από τις Βρυξέλλες. Δυο άνδρες που διασκέδαζαν μαζί τους, τους ζούσαν τους ήξεραν και ξαφνικά έμαθαν πως είχαν «μετατραπεί» σε τρομοκράτες.

Το video όπου ο Σαλάχ και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ διασκεδάζουν σε μπαρ των Βρυξελλών έχει καταγραφεί στις 8 Φεβρουαρίου 2015. Είναι εννέα μήνες και πέντε μέρες πριν από το μακελειό στο Παρίσι όπου ομάδα υπό τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και με τη συμμετοχή των δυο αδερφών Αμπντεσλάμ, αιματοκύλησε την πρωτεύουσα της Γαλλίας και σκότωσε 130 ανθρώπους.

«Ήταν καλά παιδιά, είχαν πλάκα, αγαπούσαν τη ζωή» λένε στο CNN ο Καρίμ και ο Χασίντ (σ.σ. δεν είναι τα πραγματικά τους ονόματα). Χαρακτηρίζουν τον Σαλάχ, τον μοναδικό από τους επιζώντες καμικάζι της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, «αστείο» και έναν άνδρα που αγαπούσε τις γυναίκες. «Δεν ήταν ασυνήθιστο για εκείνον να πίνει ένα ή δυο ποτά. Αλλά δεν έβγαινε για να μεθύσει» λένε.

Ο Μπραχίμ, που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από καφέ στη Rue Voltaire του Παρισιού, ήταν πιο έξυπνος και με καλύτερη συμπεριφορά. Οι δυο άνδρες άρχισαν να κάνουν παρέα με τα αδέρφια Αμπντεσλάμ το 2011. Σύχναζαν σε ένα συγκεκριμένο μπαρ για να πιουν, να καπνίσουν μαριζουάνα, να παίξουν χαρτιά και για να δουν την αγαπημένη ομάδα του Σαλάχ και του Μπραχίμ, τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν είχε αγώνες.

Ο ένας από τους δυο άνδρες αποκαλύπτει πως ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα που έκανε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ στον Χαμζά Ατού, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκε για βοήθεια ώστε να διαφύγει μετά το μακελειό και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες. «Ήταν 22:30 με 23:00 το βράδυ όταν του τηλεφώνησε ο Σαλάχ για να πάει να τον πάρει γιατί το αυτοκίνητό του είχε χαλάσει. Του είπε ότι θα πλήρωνε τη βενζίνη και τα διόδια και θα του έδινε και χρήματα για τη “δουλειά”».

Ο Ατού μαζί με τον Μοχάμεντ Αμρί ήταν οι δυο άνδρες που φυγάδευσαν τον Αμπντεσλάμ από το Παρίσι και τον μετέφεραν στις Βρυξέλλες. Οι δυο κρατούνται εδώ και καιρό, ενώ ο Αμπντεσλάμ που… αλώνιζε για τέσσερις μήνες στις Βρυξέλλες, συνελήφθη στο Μόλενμπεκ το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου, λίγα 24ωρα πριν από το μακελειό στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης.

Και οι δυο άνδρες που μίλησαν στο CNN για τους αδερφούς Αμπντεσλάμ τόνισαν πως ο Σαλάχ και ο Ιμπαραΐμ άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη, ξαφνικά το μόνο που έκαναν ήταν να προσεύχονται και έφτασαν μέχρι την ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος, την τρομοκρατία, το θάνατο (ο Ιμπραΐμ) και τη σύλληψη (ο Σαλάχ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε