Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάλος και οργή για τη United Airlines: Ζητάει τα… ρέστα από επιβάτη που σύρθηκε για να κατέβει από το αεροπλάνο [vids, pics]

Σάλος και οργή για τη United Airlines: Ζητάει τα… ρέστα από επιβάτη που σύρθηκε για να κατέβει από το αεροπλάνο [vids, pics]

Να βγει κι από πάνω θέλει η διοίκηση της United Airlines μετά το εξοργιστικό περιστατικό που κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και λίγες ώρες. Ένας άνδρας σύρεται με τη βια για να βγει από το αεροπλάνο καθώς η πτήση ήταν υπεράριθμη. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο λόγος, όμως, είναι άλλος!

Τα video και οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα social media δείχνουν άνδρες της ασφάλειας να τραβούν με τόση βία έναν άνδρα ασιατικής καταγωγής, γιατρό στο επάγγελμα όπως αποδείχθηκε αργότερα. Τον σέρνουν στον διάδρομο του αεροπλάνου καθώς εκείνος ουρλιάζει και σε άλλες φωτογραφίες και video φαίνεται πως έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί από το στόμα!

Αιτία; Σύμφωνα με την εταιρία, η πτήση ήταν υπεράριθμη και κάποιοι επιβάτες κλήθηκαν να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς και με χρηματικό αντάλλαγμα. Όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε και τότε δυο άνδρες της ασφάλειας επέλεξαν τον συγκεκριμένο άνδρα. Στο video φαίνεται ξεκάθαρα πως τον τραβούν με τη βία, τον σέρνουν στο πάτωμα και τον τραυματίζουν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα όμως με κάποιους από τους επιβάτες της ίδιας πτήσης, η αιτία δεν ήταν η υπεράριθμη πτήση αλλά το γεγονός πως στελέχη της εταιρίας θέλησαν να ταξιδέψουν και γι’ αυτό προσφέρθηκαν ανταλλάγματα σε επιβάτες, ώστε να αλλάξουν πτήση!

Δείτε το σοκαριστικό video

 

Το χρονικό

 

Όλα έγιναν στην πτήση 3411 που εκτελούσε το δρομολόγιο Σικάγο – Λούισβιλ. Ενώ οι επιβάτες είχαν καθίσει στις θέσεις τους και όλα ήταν έτοιμα για την απογείωση από το αεροδρόμιο Ο’ Χέαρ του Σικάγο για το Κεντάκι. Ξαφνικά όμως, το πλήρωμα ενημερώνει τους επιβάτες πως κάποιοι πρέπει να αποχωρήσουν.

Και όταν κανείς δεν ανταποκρίνεται, επεμβαίνουν τρεις άνδρες ασφαλείας και τραβούν από τη θέση του τον γιατρό. Τι κι αν εκείνος τους φωνάζει πως πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά του στο Λούισβιλ; Οι φωνές του ακούγονται σε όλο το video, τα γυαλιά του του έχουν πέσει και η μπλούζα του έχει ανέβει πάνω από τον αφαλό του.

Στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο χρήστης Tyler_Bridges, ακούγεται μια γυναίκα να ρωτάει «δεν μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για τους πιλότους για να πάνε οδικώς;».

Η Audra Bridges που ήταν μάρτυρας του περιστατικού, έγραψε στο Facebook: «Σας παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το βίντεο. Ήμασταν σε αυτή την πτήση. Η Uniter Airlines έκανε περισσότερες κρατήσεις. Τυχαία επέλεξαν κόσμο για να τον κατεβάσουν ώστε μέλη του πληρώματος να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Αυτός ο άνδρας είναι γιατρός και έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο το πρωί. Δεν ήθελε να κατέβει. Είμαστε συγκλονισμένοι και τόσο αηδιασμένοι».

Ένας άλλος επιβάτης της πτήσης, ο Τζέισι Άνσπας, που έχει τον λογαριασμό @JayseDavid στο Twitter, έγραψε: «Κανείς δεν ήθελε να φύγει οικειοθελώς, επομένως η @United αποφάσισε να επιλέξει μεταξύ μας. Επέλεξαν έναν Ασιάτη γιατρό και τη σύζυγό του».

Όταν εκείνος αρνήθηκε να αποβιβαστεί «στελέχη της ασφάλειας του αεροδρομίου τον τράβηξαν με τη βία από το κάθισμά του και τον έριξαν στο πάτωμα του διαδρόμου»
Το πρόσωπό του «χτύπησε πάνω στο μπράτσο του καθίσματος, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί από το στόμα» έγραψε ο Άνσπατς.

Σε ένα άλλο βίντεο ο άτυχος άνδρας, αναστατωμένος από τη συμπλοκή, επιστρέφει στην καμπίνα των επιβατών, τρέχει στο πίσω μέρος του αεροσκάφους και μονολογεί: «Πρέπει να επιστρέψω σπίτι μου» και «σκοτώστε με».

Και ενώ έζησε όσα έζησε, ο άτυχος γιατρός “είδε” και την αστυνομία να βγάζει ανακοίνωση και να υποστηρίζει πως κλήθηκε στο περιστατικό όταν ένας επιβάτης εξοργίστηκε και πως οι αξιωματικοί της Πολιτικής Αεροπορίας επιχειρούσαν να τον κατεβάσουν από το αεροπλάνο όταν… έπεσε και χτύπησε (!;) το κεφάλι του στο “μπράτσο” ενός καθίσματος!

Θέλει να βγει κι από πάνω η εταιρία

«Αφού η ομάδα μας αναζήτησε εθελοντές, ένας επιβάτες αρνήθηκε να αποβιβαστεί οικειοθελώς» υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της United Τσάρλι Χόμπαρτ. «Ζητάμε συγγνώμη για τις υπεράριθμες κρατήσεις». Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική αντίδραση της United. Και η δεύτερη έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα για εκείνη!

Ο Όσκαρ Μουνόζ, διευθύνων σύμβουλος United Airlines απολογήθηκε σε δήλωσή του, στην οποία αναφέρει πως «είναι ένα περιστατικό που μας αναστάτωσε όλους. Ζητώ συγγνώμη που έπρεπε να αλλάξουμε θέσεις σε αυτούς τους επιβάτες. Η ομάδα μας κινείται άμεσα για να συνεργαστεί με τις αρχές και θα εξετάσει λεπτομερώς τι έχει γίνει. Επίσης, αναζητούμε τον συγκεκριμένο επιβάτη για να λύσουμε το θέμα».

Ως εδώ καλά. Αλλά σε email που έστειλε στους εργαζόμενους στην εταιρία, ο CEO της United όχι μόνο υποστηρίζει τα όσα έγιναν αλλά βρίζει και τον άνδρα που δέχτηκε την επίθεση! Δηλώνει αναστατωμένος που έμαθε τι συνέβη και προσθέτει ότι ο άνδρας που σύρθηκε με τη βία από το αεροπλάνο αγνόησε τα αιτήματα του πληρώματος για να φύγει, ήταν «ταραχοποιός και πολεμοχαρής»!

«Οι υπάλληλοί μας ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις. Αν και λυπάμαι βαθύτατα για ό,τι έγινε, θέλω επίσης εμφατικά να σας στηρίξω και να σας συγχαρώ, ώστε να συνεχίσετε και να διασφαλίσουμε πως πατάμε σωστά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, washingtontimes.com, ladbible.com, time.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε