Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σάλος με βίλα – δώρο για τον Σαρκοζί

Σάλος με βίλα – δώρο για τον Σαρκοζί

Σκανδαλίζει και πάλι ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φημολογείται ότι δέχτηκε ως δώρο μια βίλα στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου και ξεκουράζεται αυτή τη στιγμή μετά την εκλογική του ήττα.

Οι φήμες υπήρχαν και σε δημοσιεύματα μαροκινών εφημερίδων αναφερόταν ότι ένας πλούσιος επιχειρηματίας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχε χαρίσει πολυτελέστατη βίλα σε Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε παιδί.

Οπως ήταν φυσικό, τα σχόλια πήραν φωτιά μόλις ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας με τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι και τη μικρή κόρη τους Τζούλια, έφυγαν για διακοπές σε πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα στο Μαρακές, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με την είδηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί, το δώρο είναι μια πολυτελέστατη βίλα 700 τ.μ. σε συγκρότημα όπου κάθε οίκημα στοιχίζει περισσότερο από 700.000 ευρώ. Οπως κι αν έχει, πάντως, η συγκεκριμένη πληροφορία συμπίπτει -ατυχώς για τον Σαρκοζί- με την υπογραφή χάρτας δεοντολογίας από τα μέλη της κυβέρνησης Ολάντ, για λίγα έξοδα και ηθική συμπεριφορά.

Αναφέρεται, δε, συγκεκριμένα ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι απαγορεύεται να λαμβάνουν δώρα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ και δεν μπορούν να αποδεχτούν καμιά προσφορά, ταξίδι ή πρόσκληση από ξένη κυβέρνηση ή πρόσωπο, η δραστηριότητα του οποίου σχετίζεται με το υπουργείο στο οποίο υπηρετούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε