Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σαμπάνιες ο Τραμπ! Ανοίγει ξανά η έρευνα του FBI για τα emails της Κλίντον!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Νέος “πονοκέφαλος” για τη Χίλαρι Κλίντον. Το FBI ανακοίνωσε πως ανοίγει ξανά την υπόθεση με τα emails της υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ, μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν στην έρευνα.

Είναι μια υπόθεση για την οποία η Χίλαρι Κλίντον έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη πολλές φορές. Ταυτόχρονα αποτελεί την… σημαία της προεκλογικής εκστρατείας για τον αντίπαλό της στην κούρσα της διαδοχής του Μπαράκ Ομπάμα, Ντόναλντ Τραμπ.

Εδώ απλά να υπενθυμίσουμε πως στα πρόσφατα debates, ο Τραμπ είχε “απειλήσει” την Χίλαρι Κλίντον πως εάν εκλεγεί θα δώσει εντολή να ξεκινήσει έρευνα αποκλειστικά για αυτή την υπόθεση.

Με τις δημοσκοπήσεις, μάλιστα, να τον δείχνουν να κατρακυλά και με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές να απέχουν πια μόλις 11 ημέρες, ο τελευταίος έχει κάθε λόγο να χαίρεται, αφού ίσως η εξέλιξη αυτή να είναι η τελευταία του ελπίδα για επικράτηση.

Η υπόθεση αυτή ήταν μία πραγματική γκάφα. Κι αυτό διότι η Χίλαρι Κλίντον, κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) απόρρητες πληροφορίες να τίθενται σε -πάσης φύσεως- κίνδυνο. Τελικά μετά από έρευνα του FBI η υπόθεση έκλεισε, με τις Αρχές να θεωρούν πως παρά την γκάφα, η Χίλαρι Κλίντον δεν έθεσε σε κίνδυνο τις πληροφορίες.

Ανοίγει ξανά!

Το FBI, λοιπόν, ανακοίνωσε πως νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως. Ο διευθυντής της υπηρεσίας, James Comey, ενημέρωσε τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου πως η υπόθεση ανοίγει ξανά.

“Συμφωνώ πως το FBI πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν στους ερευνητές να εξετάσουν ξανά τα emails για να εξακριβώσουν το αν περιέχουν απόρρητες πληροφορίες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε