Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Samsung: Πονοκέφαλος και χασούρα από τα “φλεγόμενα” μοντέλα! Δεν είναι μόνο το Galaxy Note 7

Samsung: Πονοκέφαλος και χασούρα από τα “φλεγόμενα” μοντέλα! Δεν είναι μόνο το Galaxy Note 7

Μετά τον πονοκέφαλο που προκάλεσε στη Samsung το ελαττωματικό μοντέλο Galaxy Note 7, βρίσκεται αντιμέτωπη και με άλλα… φλεγόμενα μοντέλα.

Ήταν στις 2 Αυγούστου που ο Brandon Covert και η γυναίκα του είχαν κοιμηθεί όταν άκουσαν μια δυνατή έκρηξη που έμοιαζε με πυροβολισμό. Είχε εκραγεί το κινητό Galaxy S6 Active του Brandon πάνω στο κομοδίνο. Δεν άργησε το δωμάτιό τους να γεμίσει καπνό, ενώ οι φλόγες υψώθηκαν 10 εκατοστά.

Κατέθεσαν πλέον αγωγή κατά της Samsung στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία γνώριζε εδώ και χρόνια ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι επικίνδυνη και πως τα προβλήματα με το Galaxy Note 7, που ανάγκασαν τον νοτιοκορεάτικο κολοσσό να αποσύρει δύο φορές σε λιγότερο από ένα μήνα το ελαττωματικό μοντέλο, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αφού δεν κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ο Brandon άρπαξε το τηλέφωνο με γυμνά χέρια, έτρεξε στην κουζίνα και το βούτηξε σε νερό. Από τότε έχει σοβαρά εγκαύματα στα χέρια του και ζητά αποζημίωση για “εισπνοή τοξικών αναθυμιάσεων και καμένου μετάλλου και εγκαύματα”. Σε άλλο σημείο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια αναφέρεται πως η Samsung προσπάθησε να καλύψει τα περιστατικά.

Λίγο καιρό νωρίτερα ένα άλλο μοντέλο της Samsung, το Galaxy S6 Edge Plus, έγινε πυρανάλωμα του πυρός όταν ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε να το φορτίσει με τον φορτιστή του προηγούμενου μοντέλου Samsung που είχε αγοράσει.

Ήταν τον Απρίλιο που ο χρήστης Reddit Turkey_Lord είχε ανεβάσει τις φωτογραφίες από το κατεστραμμένο κινητό του. “Χρησιμοποιούσα τον φορτιστή από το Samsung GS3 που είχα παλιότερα. Το τηλέφωνο δεν ήταν κάτω από το μαξιλάρι μου αλλά το είχα δίπλα μου στο κρεβάτι. Ξύπνησα από τον ήχο της φωτιάς και των άσχημων αναθυμιάσεων”, είχε γράψει τότε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Phonearena, technobuffalo

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε