Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Samsung: Σταματάει οριστικά την παραγωγή του Galaxy Note 7

Samsung: Σταματάει οριστικά την παραγωγή του Galaxy Note 7

Μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορία της βιώνει η Samsung καθώς αναγκάζεται, μετά από σωρεία περιστατικών ανάφλεξης, όχι μόνο να αποσύρει από την αγορά το Galaxy Note 7 αλλά σταματά, οριστικά, την παραγωγή του smartphone!

Η Samsung Electronics Co Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη (11.10.2016) ότι σταματά την παραγωγή των smartphones Galaxy Note 7 λόγω ανησυχιών αναφορικά με την ασφάλεια των πελατών, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι να εκραγεί η συσκευή. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η εταιρία καλούσε τους συνεργάτες της παγκοσμίως να σταματήσουν τις πωλήσεις των συγκεκριμένων κινητών. Άνθρωπος που φέρεται να γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας αποκαλύψε ότι η απόφαση του νοτιοκορεάτικου κολοσσού είναι στα σταματήσει οριστικά την παραγωγή του smartphone.

«Πρόσφατα επαναπροσαρμόσαμε τον όγκο παραγωγής ώστε να επιτραπεί μια εξαντλητική έρευνα και έλεγχος ποιότητας, αλλά καθιστώντας την ασφάλεια του καταναλωτή πρώτη προτεραιότητά μας, καταλήξαμε στην τελική απόφαση να σταματήσουμε την παραγωγή του Galaxy Note 7», αναφέρει η Samsung στην ανακοίνωσή της, η οποία κατατέθηκε και στο Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας. Η πηγή που γνωρίζει για την απόφαση της εταιρίας δήλωσε πως η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Samsung δεν θα παράγει ούτε και θα συνεχίσει να πουλά το συγκεκριμένο κινητό.

Αρχικά, η Samsung υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την ανάφλεξη δημιουργούνταν από τις μπαταρίες των κινητών που είχε προμηθευτεί από συγκεκριμένη εταιρία. Αφού άλλαξε προμηθευτή για τις μπαταρίες, ξεκίνησε πρόγραμμα αντικατάστασης των κινητών που… έπιασαν φωτιά. Αλλά τα περιστατικά ανάφλεξης συνεχίστηκαν. Στις 5 Οκτωβρίου, κάτοχος κινητού Galaxy Note 7, το οποίο είχε ήδη αντικατασταθεί, κατήγγειλε ότι το κινητό του πήρε… φωτιά μέσα σε αεροπλάνο της Southwest Airline, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα άνδρας από το Κεντάκι των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ξύπνησε και βρήκε την κρεββατοκάμαρα του γεμάτη καπνούς εξαιτίας του Galaxy Note 7, το οποίο επίσης είχε αντικαταστήσει. Μοιραία, αφού η Samsung απέτυχε να βρει την αιτία της ανάφλεξης των νέων της κινητών και ενώ ήδη αποσύρει 2,5 εκατομμύρια smartphone, αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή παραγωγής, μήπως έτσι και σταματήσει την κατρακύλα της μετοχής της στις διεθνείς αγορές.

Όλα αυτά ενώ η Samsung προσπαθεί να ανακάμψει και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά τον πρώτο γύρο ανάκλησης κινητών που αναφλέγονταν. Το πρόγραμμα αντικατάστασης όμως δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού και τα κινητά που αντικατέστησαν τα πρωτότυπα αναφλέγονταν και αποτέλεσμα να αποσυρθούν κι αυτά.

Νοτιοκορεατικά μέσα είχαν μεταδώσει τη Δευτέρα ότι τα εργοστάσια της Samsung σταμάτησαν την κατασκευή των Galaxy Note 7. Η εταιρία, με ανακοίνωσή της, νωρίτερα, είχε επίσης ζητήσει από τους καταναλωτές να απενεργοποιήσουν και να μη χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά για την ασφάλειά τους και να εκμεταλλευθούν το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει και προβλέπει είτε την αποζημίωση είτε την αντικατάσταση με άλλο μοντέλο συσκευής.

«Επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η προτεραιότητά μας, η Samsung καλεί όλους τους συνεργάτες της παγκοσμίως να σταματήσουν τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές του Galaxy Note 7 ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα. Όσοι έχουν αγοράσει ένα Galaxy Note 7 ή το έχουν αντικαταστήσει πρέπει να το κλείσουν, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή και να εκμεταλλευθούν τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα (σ.σ. αποζημίωση ή αντικατάσταση με άλλη συσκευή)», αναφέρει η ανακοίνωση της Samsung.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, New York Times και Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε