Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαρκοζί: «Αν δεν εκλεγώ, εγκαταλείπω την πολιτική!»

ΦΩΤΟ REUTERS

Πόσο σίγουρος είναι ο Νικολά Σαρκοζί ότι με αυτή τη φράση θα πείσει τους Γάλλους να τον εκλέξουν ξανά πρόεδρο;

Τη μια μέρα τα βάζει με τους μετανάστες, ελπίζοντας να «ξυπνήσει» τα… δεξιά αισθήματα των Γάλλων, την επομένη δίνει… κίνητρα σε όσους δε θέλουν να τον βλέπουν ούτε «ζωγραφιστό».

Μονολεκτική και κατηγορηματική ήταν η απάντησή του στον δημοσιογράφο της Monde που τον ρώτησε αν θα εγκαταλείψει την πολιτική σε περίπτωση ήττας στις εκλογές του Μαΐου.

Και συνέχισε εξηγώντας το σκεπτικό του: «Αν οι Γάλλοι δε συνεχίσουν να με εμπιστεύονται, η απάντηση στο αν θα συνεχίσω στην πολιτική ζωή, είναι όχι» λέει ο Γάλλος πρόεδρος. Και σημειώνει πως καριέρες, όπως η δική του, δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά εμποδίζουν και τους νέους να βγουν μπροστά.

Άρα, ο Νικολά Σαρκοζί θέλει να δώσει τόπο στα νιάτα. «Υποκλίνομαι και θα έχω κάνει μια καλή πολιτική», πρόσθεσε.

Όσο για το τι θα κάνει αν δεν ασχολείται με την πολιτική; «Δεν μπαίνω σε αυτήν την προοπτική, αλλά…θα κάνω κάτι άλλο…αλλά τι, δεν ξέρω».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νικολά Σαρκοζί “ανακοινώνει” ότι θέλει να αποσυρθεί. Είναι όμως η πρώτη φορά που το λέει επίσημα. Η προηγούμενη ήταν σε ένα ταξίδι στη Γουιάνα τον περασμένο Ιανουάριο. «Είμαι 56 ετών, είμαι στην πολιτική εδώ και 35 χρόνια, έχω ένα επάγγελμα, (σ.σ. είναι δικηγόρος), θα αλλάξω τελείως ζωή, δεν θα ακούσετε πλέον για μένα εάν ηττηθώ» είχε πει… εμπιστευτικά σε δημοσιογράφους, αλλά οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαρκοζί επιμένει για τη σφαγή των Αρμενίων

ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι φωτογραφίες του ετοιμοθάνατου Σαρκοζί – Εκστρατεία υπέρ της ευθανασίας

“Ψηφίστε με και θα διώξω τους μισούς μετανάστες”

Έχασε κι άλλο έδαφος ο Σαρκοζί – Κερδισμένοι Μπαϊρού-Λεπέν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε