Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

REUTERS
REUTERS
Τα προβλήματα τώρα αρχίζουν αφού ο Γάλλος πρόεδρος ζητάει να παγώσουν 8 δισ. ευρώ από το τρέχον πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα

Οκτώ δισ ευρώ, από το τρέχον πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, “παγώνει”, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
 
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο τηλεγράφημα, η δήλωση Σαρκοζί απο τις Κάννες, θεωρείται επακόλουθο της απόφασης του Ελληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της υπερψήφισής της από το υπουργικό συμβούλιο να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας της ΕΕ.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με πνεύμα σαφούς σύμπνοιας με τη Γερμανίδα καγκελάριο, είπε ότι “βρισκόμαστε σε μεγάλη αστάθεια. Θέλουμε οι Έλληνες φίλοι μας να είναι μαζί μας, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και του ευρώ, το οποίο κανείς δεν πρέπει να παραβεί”. Ο Νικολά Σαρκοζί είπε ακόμη ότι “δεν ζητήσαμε τίποτε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θέλουμε όμως να γνωρίζουμε που πηγαίνουν τα χρήματα του γερμανού , του γάλλου, του ευρωπαίου πολίτη”.
 
Τονίζοντας πως δεν έχουμε να δώσουμε καμία συμβουλή “‘έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως χρειαζόμαστε σταθερότητα και αλληλεγγύη”
 
Τέλος, ο Νικολά Σαρκοζί σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επανάσταση των λαών εναντίον του γαλλογερμανικού διευθυντηρίου, είπε πως “δεν υπάρχει πρόβλημα υπερβολικής ηγεσίας, αλλά ελλειμματικής ηγεσίας”.
 
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένοντας, δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ στην Αθήνα. Η κυβέρνηση αναμένει την τελευταία δόση του σχεδίου που είχε αποφασιστεί το 2010, ύψους 8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και τα κράτη της Ε.Ε. υπό τη μορφή βοήθειας και διμερών δανείων. Η εκταμίευσή του κρίνεται αμφίβολη : Οι μη Ευρωπαίοι εταίροι του ΔΝΤ αντιτίθενται, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να βοηθήσουν μία χώρα που αρνείται να αναλάβει δεσμεύσεις. Η καταβολή αυτών των 8 δισ. ευρώ είχε σαν όρο την υιοθέτηση νέων μέτρων, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου βοήθειας των 130 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, καταλήγει η Μοντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η Μέρκελ “αδειάζει” και δημοσίως τον έλληνα πρωθυπουργό

ΔΝΤ: Όλα είναι στον αέρα! Από την 6η δόση μέχρι το κούρεμα

Μέρκελ και Σαρκοζί “γονάτισαν” τον Παπανδρέου για το δημοψήφισμα – Τελεσίγραφο για την έκτη δόση και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε