Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαρκοζί: «Η Τουλούζ είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου»

Την ώρα που η Γαλλία προσπαθεί να ξεχάσει τις εκτελέσεις σε Τουλούζ και Μοντομπάν, όπου επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν εν ψυχρών, ο Νικολά Σαρκοζί κάνει μια σύγκριση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Τι είπε ο Γάλλος πρόεδρος; Ότι οι πληγές που άνοιξαν στη Γαλλία οι δολοφονίες των τριών αλεξιπτωτιστών, του ραβίνου, των δυο γιων του και ενός μικρού κοριτσιού μπορούν κάπως να συγκριθούν με εκείνες που προκάλεσαν στον αμερικανικό λαό οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Αυτό που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό είναι πως τα τραύματα του Μοντομπάν και της Τουλούζ είναι βαθιά για τη χώρα μας και είναι λίγο, αν και δεν θέλω να συγκρίνω τη φρίκη, σαν αυτά που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ», τόνισε ο «Σαρκό» σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ταυτόχρονα, αποσύνδεσε την επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας σε γαλλικές πόλεις (μεταξύ τους και η Τουλούζ) κατά φανατικών ισλαμιστών, που οδήγησαν σε 19 συλλήψεις από την υπόθεση Μεράχ.

Οι συλλήψεις, μια εβδομάδα μετά το θάνατο του «δολοφόνου με το σκούτερ» και μια μέρα μετά την ταφή του, «δεν συνδέονται με τις δολοφονίες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν», είπε ο Σαρκοζί και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σκουπίζουν» όλη τη… Γαλλία – 20 συλλήψεις φανατικών ισλαμιστών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε