Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαρκοζί: «Καμία συμφωνία με Λε Πεν – Το 18% δεν της ανήκει!»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ εξακολουθούν να «γλυκοκοιτάζουν» τους ψηφοφόρους της άκρας δεξιάς, την ώρα που το επικοινωνιακό παιχνίδι έχει… «ανάψει»!

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στην εξίσωση ο όρος «διαπραγμάτευση». Ποιος θα δώσει τι και σε ποιον, ποιος θα πείσει όσους έμειναν εκτός να βάλουν πλάτη και με τι αντάλλαγμα.

Οι δυο υποψήφιοι στρέφονται κυρίως στο 18% της Μαρίν Λε Πεν και του Εθνικού Μετώπου. Αλλά πρέπει να κρατήσουν και στις ισορροπίες. Και φυσικά να μη φανεί ότι παρακαλούν να συνεργαστούν με την ακροδεξιά.

Μάλλον αυτό επιχείρησε και ο Σαρκοζί όταν είπε ότι δε θα υπάρξει συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο ούτε και θα βάλει υπουργούς του κόμματος της Λε Πεν στην κυβέρνησή του, αν επανεκλεγεί.

Έκανε όμως και το άνοιγμά του: «αρνούμαι να δαιμονοποιήσω τους ψηφοφόρους που ψήφισαν για την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου» είπε στο Radio France ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «πρέπει να τους ακούσουμε και να μην θεωρήσουμε ότι πρέπει να κλείσουμε τη μύτη μας». «Το 18% που ψήφισε την Μαρίν Λε Πεν δεν της ανήκει, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε αυτούς», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος και φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Φρανσουά Ολάντ, αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ότι υπάρχουν διχογνωμίες στους κόλπους του κόμματος του Σαρκοζί (UMP) ως προς τη στάση που θα τηρηθεί σε περίπτωση αναμέτρησης με το Εθνικό Μέτωπο κατά τις βουλευτικές εκλογές (10 και 17 Ιουνίου).
Και φυσικά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να προσελκύσει μέχρι και ηγετικά στελέχη της άκρας δεξιάς.

Και όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα έκανε σε περίπτωση αναμέτρησης Εθνικού Μετώπου – UMP στις βουλευτικές εκλογές, υπενθύμισε ότι δεν έχει ποτέ διστάσει. Εξάλλου όπως πρόσθεσε βρέθηκε στη θέση αυτή το 2002, όταν η αριστερά κλήθηκε να ψηφίσει υπέρ του Ζακ Σιράκ για να κλείσει τον δρόμο στον Ζαν-Μαρί Λε Πεν προς το Μέγαρο των Ηλύσιων Πεδίων.

«Πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος τότε, κάλεσα σε ψήφο υπέρ του Σιράκ. Δεν είπα κατά της άκρας δεξιάς, είπα υπέρ του Ζακ Σιράκ», είπε ο Ολαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μοναξιά της Άνγκελα – Η Μέρκελ χάνει τα στηρίγματά της

Ανησυχία για την άνοδο της άκρας δεξιάς

ΟΧΙ του Ολάντ σε ραδιοφωνικό debate με Σαρκοζί

«Άνοιγμα» Ολάντ στους ψηφοφόρους της Λε Πεν

Αλλού προβληματίζονται και αλλού…πανηγυρίζουν για την άνοδο της Λε Πεν!

Επιχείρηση… Λε Πεν! – Ολαντ και Σαρκοζί «γλυκοκοιτάζουν»… άκρα δεξιά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε