Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σαρκοζί: Mοιάζει με το Ναπολέοντα ακόμα και στο ύψος

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρομοιάζει τον Γάλλο πρόεδρο με τον Ναπολέοντα. Κι όσο η κρίση χρέους βρίσκει σε… (γερμανικό) τείχος, τόσο θα πλησιάζει το προσωπικό του Βατερλό!

Την ώρα που η Ευρώπη συγκλονίζεται από την κρίση στην ευρωζώνη, που τα σημάδια διάλυσης είναι πιο εμφανή από ποτέ, ο Νικολά Σαρκοζί περνά δύσκολες στιγμές. Όχι μόνο γιατί η Άνγκελα Μέρκελ τον… κάνει ό,τι θέλει, αλλά γιατί η δημοτικότητά του συνεχώς μειώνεται και η επανεκλογή μοιάζει τουλάχιστον με θαύμα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, το περιοδικό New Yorker ετοίμασε ένα «δώρο» στον Σαρκοζί. Ένα πορτρέτο 15 σελίδων που δημοσιεύεται στην τελευταία έκδοση του περιοδικού (θα κυκλοφορήσει στις 12 του μήνα), διόλου κολακευτικό για τον «Σαρκό». Τον άνθρωπο που θα ήθελε να είναι Ναπολέων και κανείς δε συμπαθεί.

«Στην αρχή, ήταν ο πιο δημοφιλής Γάλλος πρόεδρος από την εγκαθίδρυση της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας. Σήμερα, είναι ο λιγότερο δημοφιλής», γράφει ο Φιλιπ Γκούρεβιτς. Και συνεχίζει: «Συχνά τον περιγράφουν σαν κάποιον που θα ήθελε να είναι ο Ναπολέων και που οι Γάλλοι τον θεωρούν φάρσα και τραγωδία.

Η δημοτικότητα του Σαρκοζί κατέρρευσε πολύ πριν την οικονομία. Αυτό που απωθεί τους Γάλλους, δεν είναι η πολιτική του. Η αντιπάθεια είναι προσωπική», γράφει ο ανταποκριτής του New Yorker.

«Χωρίς διέξοδο (no exit)» είναι ο τίτλος του αφιερώματος, με τον Γκούρεβιτς να αναρωτιέται αν ο Νικολά Σαρκοζί και μαζί του η Γαλλία μπορούν να επιβιώσουν της ευρωπαϊκής κρίσης. Και στις 15 σελίδες του κειμένου απαριθμούνται ένας ένας οι λόγοι που ο «Σαρκό» είναι τόσο αντιπαθής στον ίδιο του το λαό.

Οι σχέσεις του με επιχειρηματίες που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, η επίσκεψη Καντάφι στο Παρίσι το 2007, η πώληση υποβρυχίων στο Πακιστάν (υπόθεση Καράτσι) και πολλά άλλα έχουν… εξασφαλίσει τον Νικολά Σαρκοζί τη χαμηλή του δημοτικότητα.

Παράγραφο παράγραφο το New Yorker παρουσιάζει σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός προέδρου που απέτυχε να αλλάξει τη Γαλλία. «Δεν του αρέσει το κρασί, ούτε η έντονη μυρωδιά των τυριών. Αγαπάει την coca cola και τα πούρα», γράφει ο συντάκτης και χαρακτηρίζει τον Γάλλο πρόεδρο «αδίστακτο», για τον τρόπο που το πρόσωπό του αλλάζει εκφράσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, για το πως χειρίστηκε το διαζύγιό του με τη Σεσιλιά, λίγο καιρό μετά την εκλογή του και πως «πλάσαρε» στα ΜΜΕ τη σχέση του και το γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βούτηξαν τον Σαρκοζί από το πέτο! – Δείτε βίντεο και φωτο!

Η μεγάλη γκάφα του Σαρκοζί

Γράψτε οπίσθια και θα δείτε τον… Σαρκοζί!

Σαρκοζί: «Τρελός και καταθλιπτικός ο Παπανδρέου»

Εγωιστής, νευρικός αλλά και… ταλαντούχος ο Σαρκοζί

«Ο Σαρκοζί έχει μια αυλή από φοβισμένους παπαγάλους»

Ο Σαρκοζί θα χάσει όποιος και να είναι ο αντίπαλός του

Η άγνωστη Άνγκελα Μέρκελ (φωτο)

Το… δώρο Μέρκελ για τη mlle Sarkozy (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο να κλέψουν 2 εκατ. από τον Σαρκοζί

Αποτυχημένος ο Σαρκοζί σύμφωνα με την πλειοψηφία των Γάλλων

Μήνυση κατά του Σαρκοζί από την εφημερίδα Le Monde

Ο διαχειριστής της κυρίας “L’Oreal” “καίει” υπουργό του Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε